Cu record de NEinfectări, Universitatea „Dunărea de Jos” insistă pe actualul scenariu încă o lună

In Actual, Sistemul

Indiferent cu câte măsuri de prevenție contra infectării s-ar lăuda o instituție, rezultatele dau măsura eficienței.

În ultima perioadă, în campusul Universității „Dunărea de Jos” nu au fost decât cinci sau șase cazuri confirmate de persoane infectate cu SARS Cov-2 și în nicio situație nu s-a ajuns la focar.

Așadar, măsurile de prevenție abordate de universitari dau roade, în ciuda unei aglomerări considerabile în cămine, de aproximativ 2.000 de studenți cazați.

De aceea, conducerea instituției nu vrea să se abată de la modul foarte precaut în care și-a organizat activitatea până acum.

„În contextul pandemiei generale și evoluțiilor nefavorabile privind numărul de îmbolnăviri și riscul de apariție a unor focare, la nivelul Universității «Dunărea de Jos» din Galați s-a decis ca, cel puțin până în 30 noiembrie, respectiv primele zile lucrătoare din decembrie, activitatea să se desfășoare online, urmând ca la nivelul Senatului să se ia o nouă hotărâre, la începutul lunii decembrie, pentru activitatea de până la sfârșitul anului. Excepțiile rămân excepții: tot ce înseamnă clinic pe Facultatea de Medicină va continua cu prezența studenților, în condiții speciale, cu acordul Direcției de Sănătate Publică și al spitalelor unde se desfășoară activitatea, iar la Facultatea de Educație Fizică și Sport se va lucra ca până acum, pe grupe mici de studenți”,

a declarat Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu, în cadrul unei conferințe de presă.

De așteptat, din păcate, vor mai avea inclusiv studenții de la Facultatea Transfrontalieră, care ar fi trebuit să efectueze aplicațiile practice la Galați.

Nici mediciniștii din anii V și VI de la Enna – extensiunea din Italia a Facultății de Medicină și Farmacie – care urmau să facă stagiile clinice în unitățile sanitare din Galați, nu mai pot veni să-și facă stagiile de practică, din cauza restricțiilor de călătorie impuse care au culminat cu măsurile de lockdown pe care Italia le impune de astăzi.

„Vom aștepta momentul în care vom putea realiza lucrările de laborator, ce nesesită prezența fizică a studenților și a cadrelor didactice. Dacă nu se vor putea face până la sfârșitul anului, le vom reprograma pentru lunile ianuarie, februarie sau le vom muta în semestrul al doilea. Adaptăm planul de învățământ, lucrăm modular, astfel încât, până la sfârșitul anului universitar să concentrăm și activitățile cu prezență. Oricum, le vom face: vom împărți grupele în semigrupe, cu număr cât mai mic de studenți pe care să-i aducem în laboratoare pe circuite definite. Deocamdată, acest lucru este într-un plan pe care l-am discutat cu colegii. Dinamica pandemiei ne va spune când vom putea face acest lucru”,

a mai precizat rectorul Georgescu.

Vestea bună este că toate căminele funcționale – dar și Cantina nr. 2, care funcționează în regim de take away în campusul gălățean – rămân în continuare deschise. Astfel, studenții pot beneficia de cazarea într-un mediu monitorizat, cu acces la internet de mare viteză, iar cei pe care și slujba îi obligă să stea în Galați  pot beneficia de condiții sigure la prețuri modice.


Dacă vrei să sprijini publicația Alternativa – Jurnalism fără mogul, o poți face AICI. Sau dă click mai jos, spre contul de Patreon, pentru donații. Mulțumim.

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

2 commentsOn Cu record de NEinfectări, Universitatea „Dunărea de Jos” insistă pe actualul scenariu încă o lună

  • Gresit. Multe univeritati au lucrat in scenariul galben. Galatiul in scenariul rosu cand orasul era sub 1,5 la mia de locuitori. Cand vom fi in scenariul rosu (orasul) rectorul vrea studenti in laboratoare?
    Vai mama lor de manageri…

  • Cum să te pupi în cur singur (https://publicnewsfm.ro/2018/10/19/cum-sa-te-pupi-in-cur-singur/) un titlu perfect pentru un personaj infect.
    Aceasta hotarare fusese luata de senatul universitatii inca din data de 21.10.2020, dar este prezentata ca o mare noutate de iubitul conducator. Iar ia decizii si apoi se consulta cu intreaga echipa …
    Sa nu uit, studentii de la transfrontaliera de ce trebuie sa-si desfasoare activitatile practice la Galati, dar cei din tara trebuie sa le efectueze online? Egalitate de sanse parca se numeste…vai mama lor de conducatori!!!
    HOTĂRÂREA
    nr. 148 din 21 octombrie 2020
    Senatul universitar, în data de 21 octombrie 2020,

    HOTĂRĂȘTE:
    Art. 1. Se aprobă, cu unanimitatea voturilor exprimate, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, propunerea de prelungire cu o lună a perioadei de desfășurare a activităților didactice exclusiv online, în perioada 1 – 30 noiembrie 2020, având în vedere prevederile HG nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu