Subprefectul Galațiului, Mihai Manoliu, s-a arătat extrem de deranjat că am îndrăznit să semnalăm faptul că din CV-ul său lipsește o perioadă de 15 ani. Inițial, atitudinea sa a fost una arogantă, de individ care nu trebuie să dea socoteală nimănui, cu atât mai puțin în fața cetățenilor.
Vineri, la prânz, după apariția acestui articol în Alternativa – Jurnalism fără mogul, l-am sunat pe subprefectul Mihai Manoliu pentru a-l întreba când își va completa CV-ul. Nu de alta, dar Manoliu figura că a avut primul loc de muncă la vârsta de 41 de ani (adică în anul 2001), atunci când a intrat în Baroul Galați. Manoliu era iritat, se simțea asta în vocea sa. “Dar care este problema dumneata? Arată-mi și mie în lege unde anume scrie că eu sunt obligat să completez CV-ul cum spui dumneata? Am trecut doar datele relevante pentru funcția de subprefect pe care o ocup acum… Nu am făcut nimic ilegal, cine ești dumneata să îmi ceri socoteală?”, s-a dezlănțuit subprefectul Mihai Manoliu în discuția telefonică purtată cu subsemnatul.
I-am explicat subprefectului Mihai Manoliu că nu mie trebuie să îmi dea socoteală (că nu persoana mea este relevantă în cazul dumnealui), ci cetățenilor care plătesc taxe și impozite pentru ca el să își poată încasa salariul. I-am mai spus subprefectului Manoliu că dacă ar fi încercat să se angajeze la o firmă privată cu acel CV (completat în bătaie de joc), nici măcar nu era chemat la interviu. Iată însă că cu acel CV incomplet, Manoliu a reușit să se angajeze la Prefectura Galați, căci angajatorul (Guvernul României) probabil că nu dă nici 2 bani pe respectul față de cetățeni.
Mihai Manoliu a fost șef de depozit la I.C.R.A. Galați
Discuția cu subprefectul Mihai Manoliu a durat aproximativ 25 de minute. Timp în care eu am insistat să își facă public CV-ul (completat cu toți anii), așa cum a procedat, de exemplu, prefectul Dorin Otrocol. Orgolios, Manoliu a pus placa aia că nu este nimic ilegal în a nu-și completa corespunzător CV-ul. Poate că nu e ilegal, dar cu siguranță este imoral. În cele din urmă, Manoliu a promis că luni, la ora 10.00, ne putem întâlni la Prefectura Galați pentru a discuta despre locurile de muncă pe care el le-a avut din 1979 (când a terminat liceul la Constanța) și până în anul 2001, când a intrat în Baroul Galați.
Luni, la ora 10.00, când l-am sunat pe subprefectul Manoliu, acesta mi-a transmis că și-a postat deja CV-ul actualizat pe site-ul prefecturii. Vom reveni asupra trecutului actualului subprefect Mihai Manoliu, dar până atunci amintim următorul aspect, care ne-a captat atenția după ce am parcurs noul CV al lui Manoliu (dați click pe linkul de mai sus): în perioada 1979-1993 (timp de 14 ani), Manoliu a lucrat la I.C.R.A. Galați (actualele depozite Galgros). Mai mult, între 1985-1993, Mihai Manoliu a fost șef de depozit la I.C.R.A, locul de unde toți șmecherii din partidul comunist veneau să ia pe sub mână haine, mașini de spălat, televizoare etc.