Crește numărul de taxiuri din Galați. Se dau 50 de autorizații noi și apar modificări în lista cu locurile de staționare a taxiurilor

Primăria Galați propune o creștere a numărului de taxiuri din Galați de la 1.000 câte există în prezent, la 1.050 de taxiuri. Proiectul de hotărâre urmează să fie votat în ședința Consiliului Local (CL) Galați din luna mai 2021. Cu această ocazie vor fi operate și modificări în lista cu locurile de așteptare-staționare a taxiurilor.

Pe lângă cele 1.000 de taxiuri licențiate în prezent și colaboratorii UBER, pe străzile din Galați vor apărea 50 de noi taxiuri.

Unii taximetriști se plângeau încă de acum 2-3 ani că piața este sufocată, că sunt prea multe mașini pe traseu, dar iată că Primăria Galați s-a gândit să licențieze și mai multe mașini.

Taxele anuale impuse taximetriștilor sunt destul de mari, așa că Primăria Galați s-a gândit probabil că ar fi cazul să mai facă rost de niște bani la bugetul local.

Cei din Primăria Galați susțin că ar exista 220 de cereri în acest moment venite din partea gălățenilor care doresc să  se apuce de taxi, dar nu pot acorda decât 50 de licențe noi.

„Referitor la cererea de transport în regim de taxi în municipiul Galați se poate observa că toate cele 1.000 de autorizații taxi aprobate de Consiliul local Galați sunt ocupate, existând alte 220 de solicitări de atribuire de autorizații taxi. Se poate aprecia că piața de transport are tendința de a cere creşterea capacității de transport pe care o putem satisface prin suplimentarea acesteia cu încă 50 de autorizații taxi. Direcția Județeană de Statistică Galați a transmis prin adresa nr. 408/08.02.2021 numărul de locuitori domiciliați în municipiul Galați. Conform acesteia, pentru un număr de 305.929 de locuitori, conform art. 14 din Legea 38/2003, municipiul Galați poate avea un număr maxim de 1.224 de autorizații taxi. Această suplimentare vine în concordanță cu principiile „tehnologiilor verzi” enunțate mai sus precum și cerințele art. 3 din Legea 37/2018 privind promovarea transportului ecologic întrucât solicitanții de autorizații taxi înscriși în lista de aşteptare s-au adaptat la cerințele noilor tehnologii de tip hibrid sau electric. Se poate estima și un impact pozitiv asupra forței de muncă printr-o creştere de aproximativ 200 de locuri de muncă”,

se precizează în Raportul de Specialitate atașat proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi a Consiliului Local Galați (vezi foto mai jos).

Galațiul este unul dintre cele mai scumpe orașe din țară în ceea ce privește banii pe care trebuie să îi plătească o persoană care vrea să facă taximetrie.

Primăria Galați a precizat că în procesul de autorizare pentru desfășurarea transportului în regim de taxi va ține cont de următoarele principii:

1. Înnoirea și înlocuirea continuă și rapidă a parcului auto prin admiterea autoturismelor cu vechime mică;

2. Reducerea poluării prin promovarea transportului ecologic hibrid și electric;

3. Creşterea confortului călătorilor;

4. Creşterea gradului de siguranță;

5. Creşterea gradului de accesibilitate a persoanelor cu dizabilități locomotorii prin promovarea mijloacelor de transport adaptate pentru fotolii rulante.

Așadar, vor obține un punctaj bun la licențiere cei care vor veni cu mașini cât mai noi, de preferat hibride sau electrice și care vor putea asigura condiții și clienților aflați în cărucioare cu rotile.

Primăria Galați a operat și modificări în lista locurilor de așteptare – staționare a taxiurilor existente în municipiu.

Sunt 40 de astfel de locuri de așteptare în Galați, iar numărul locurilor disponibile în fiecare stație poate fi consultat în tabelul de mai jos.

  L I S T A  locurilor de așteptare – staționare a taxiurilor
Nr. crt. Locaţia Nr. locuri
1.        Str. Gării – Staţia C.F.R.Galaţi 10
2.        Str. D. Bolintineanu intersecție cu str. Domnească 5
3.        Str. N. Bălcescu – Hotel Dunărea 10
4.        Str. Traian – Piaţa Centrală 10
5.        Str. Al. Măcelaru intersecţie cu str. G. Coşbuc 4
6.        Str. Portului – Gara Fluvială 6
7.        Str. Brăilei intersecţie cu str. I.L. Caragiale (A.C.R.) 3
8.        Str. Brăilei – Spitalul de urgenţă „Sf. Apostol Andrei” 6
9.        Str. Brăilei zona Bârlădeanu 15
10.      Trecere Bac 10
11.      Str. Domnească – Complex Studenţesc 5
12.      Str. Prel. Brăilei intersecţie cu str. Oltului 15
13.      Piaţa Energiei – magazin Elvila 6
14.      Bld. Milcov – Oficiul Poştal nr. 12 8
15.      Str. G. Coşbuc – Hotel Turist 20
16.      Str. Oţelarilor – Staţia capăt troleibuz Micro 19 9
17.      Str. Lebedei – Bingo Europa 14
18.      Str. Oţelarilor – Biserica Ioan Botezătorul 12
19.      Str. Oţelarilor – ALTEX 7
20.      Str. Traian – Spitalul Militar 5
21.      Bd. Marii Uniri – Hotel Vega 5
22.      Str. Basarabiei intersecţie cu str. N. Leonard (IFR) 8
23.      Str. Milcov – Liceul PAUL DIMO 10
24.      Str. H.Coandă – Depozit farmaceutic 9
25.      Zona Trei Star – Str. Roşiori 8
26.      Str. Reg. 11 Siret – Complex Francezi 8
27.      Str. Traian – Spitalul ELISABETA DOAMNA 5
28.      Str. Anghel Saligny (RAIFFEISEN) 3
29.      Dunărea MALL 5
30.      Spital C.F.R. 4
31.      Autogară 5
32.      Str. Galaţi – BKO 8
33.      Str. Brăilei – ieşire Tecuci (magazin DIVANOFORTE) 6
34.      Str. Alba Iulia – CIN CIN 4
35.      Bariera Traian – Parcare 6
36.      Str. Basarabiei – FRATELLI 10
37.      Sala Sporturilor 12
38.      Str. Dr. Carnabel intersecție cu str. Basarabiei 8
39.      Str. Domnească – Cămin persoane vârstnice ”Sf. Spiridon” 4
40.      Str. H. Coandă intersecție cu str. T. Vuia (PETROM) 4
  TOTAL 312

Dacă vrei să sprijini publicația Alternativa – Jurnalism fără mogul, o poți face AICI. Sau dă click mai jos, spre contul de Patreon, pentru donații. Mulțumim.

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Exit mobile version