Corupții de la Tecuci au dosar rătăcit la Tulcea

In Justitie, Sistemul

Un protest organizat de 15 cetățeni în fața Parchetului din Tecuci nu este ceva nou, dar evoluțiile și semnificațiile acestui protest sunt de acută actualitate. Grupul de protestatari l-a avut ca lider pe Ionel Roșeț, șoferul care a demascat cât de adânc se infiltrase în sistemul de eliberare a permiselor auto o  mafie a permiselor, ce era coordonată de personaje de la vârful ministerului de Interne. Protestatarii au reamintit autorității judiciare din Tecuci că se fac multe abuzuri, atât la Parchetul Tecuci, la Judecătoria Tecuci, dar mai ales la Parchetele din Galați. Giani Roșeț a reamintit celor care se fac că fac Justiție la Tecuci că procurori compromiși sau parte a cumetriilor din Judecătorie instrumentează dosare în care partea vătămată devine inculpat.

În orice direcție m-aș duce, dau de acest grup organizat, pe care de regulă îl vizează/intrumentează/cercetează DIICOT. Vedem însă că soția șefului Cărare de la DIICOT este avocata lui Daniel Țuchel, iar dna care punea piedici procurorului Paula Tănase în a demasca mafia permiselor este Emilia Negraia, și lucrează ca procuror la DIICOT Galați. Este o cumetreală avansată și jenantă, care mă fac să pierd încrederea în DIICOT. Amintesc de procurorul Marius Iacob, care i-a retras dosarul procurorului Tănase, când dosarul trecea de la Parchet la DNA, și care s-a scuzat când l-am abordat direct, că exista un conflict între DIPI și Paula Tănase, deci trebuia să-i ia dosarul. Nu e grav? Dacă ar da această declarație în fața CSM, dl procuror s-ar duce la pușcărie.”

E vorba de dosarul mafiei permiselor auto din Galați, care a început în 2011 și nu s-a terminat nici azi. Dosarul este ascuns la parchetul de pe Lângă Tribunalul Tulcea. Ionel Roșeț nu mai poate verifica traseul dosarului, deoarece este denunțător în acest dosar. Teoretic, Parchetul ar trebui să informeze petentul la finalizarea dosarului. Nu se întâmplă, nu se știe dacă este dosar finalizat sau doar încă un episod din veșnica rezolvare „batista pe țambal”.

Este foarte probabil ca ștampila „clasat” să fi fost aplicată demult, iar denunțătorul de corupție Ionel Roșeț să aștepte degeaba comunicarea despre starea dosarului. După ce va studia dosarul, prin efectul legii,  și va constata că nu au fost respectate procedurile, va face plângere penală împotriva făptuitorului procurorul de caz, care a tergiversat și tăinuit evoluția cazului. Presa ar putea să imprime oleacă de celeritate cazului, dacă ar ști în ce magazie a fost aruncat dosarul. Filiera mușamalizării are sub control și biroul de răspunsuri aferent Legii 544 a solicitării de informații publice, solicitările rămân moarte în sertarele funcționarilor obedienți sau slugarnici, singura alternativă la tăcerea perversă a organelor este ieșirea în piața publică, cu pancarte și megafoane, pentru a reaminti celor care aud că România încă este sub monitorizare MCV pe Justiție.

”Am luat legătura cu procurori din Germania și, când mă întorc la serviciu (Ionel Roșeț este nevoit să lucreze în Germania, la o firmă de transport, angajarea în Tecuci fiindu-i limitată/obstrucționată sistematic), cu imagini foto și video și alte documente, voi încerca să introduc în monitorizarea MCV cazul de gravă deturnare de justiție din județul Galați. E timpul ca corupții din Galați să fie cunoscuți la nivel european.”

Ce au cerut la protest defavorizații (in)justiției de la Tecuci

Au cerut actualului prim-procuror de la Tecuci să ia act de problemele grave pe care (in)subordonații săi Jalbă și Stegărescu le comit. Ei nu aveau calitatea să instrumenteze dosarele în care era implicat Ionel Roșeț, tocmai pentru că nu puteau fi neutri, ei doreau răzbunare, întoarcerea soluțiilor.

Nu trebuie uitat că cei doi procurori sunt implicați adânc în dosarul „Mafia Permiselor Auto”, presa a scris la momentul respectiv despre interceptarea discuțiilor telefonice ale procurorul Jalbă. A făcut deliciul tuturor cunoscătorilor fenomenului momentul când procurorul cere cuiva „două verze” , iar executantul ordinelor în teren îi răspunde: „da, tată!”.

Iată de ce dosarul „transferat” la DNA Tulcea (interesant de aflat și care sunt rațiunile pentru care corupția de la Galați este cercetată la Tulcea) este dinamită, sigur sunt acolo și alte interceptări despre zarzavageria de la MAI și grădinarii de la DIPI și Permise Auto. Semnificativ în tevatura „Mafia permiselor Auto” este că zarzavagiul infractor arestat în 2011 și eliberat repede, singurul căzut pe tehnică în afacerea permis categoria C contra șpagă de 300 de euro, este acum din nou arestat la Tecuci, de poliție și procurori din Italia, pentru că făcea colecție de bancomate cu bani, cu crime și violență. Evident, DNA Galați, în frunte cu primprocurorul Diana Alexandru, tace la dublu, și pentru Tecuci. Nu li se pare anormal că niște procurori (interceptați), comandă „verze” și „castraveți” de la un infractor periculos, nu de la piață, ca orice om onest.

Efectul instrumentării la liber a dosarelor cu Roșeț a dus la transformarea acestuia în inculpat

pentru insolența de a divulga traseele de aspirat bani din Mafia permiselor Auto. A vrut să renunța la lupta cu Sistemul omertei din (in)Justiția gălățeană, s-a retras la muncă în Germania, dar cooperativa de tranzacții cu justiție-zarzavat de tarabă nu-l lasă.

Acum este inculpat pentru o încăierare la Țepu, cu membri ai familiei Țuchel (da, clanul Țuchel, a fostului primar PNL de Tecuci, e altă poveste de succes despre care și justiția și presa de partid tac cu talent), cu telefoane furate, cu furci, cu tâlhării, poliție retardată-la propriu și figurat, etc. Cei 15 protestatari din fața Parchetului din Tecuci au fost încurajați de trecători, dar pe furiș, cu jumătate de gură,să nu fie văzuți în preajma periculosului cetățean european, cu drepturi și dreptate rătăcită în tenebrele justiției, Ionel Roșeț.

Evident, nimeni din Parchet nu a încercat un minim dialog

În timpul protestului a sunat cineva din „media” din Alba Iulia, să întrebe dacă Roșeț are ceva cu DNA. Da, are ceva cu infiltrațiii de la DNA, ca Marius Iacob, care pun piedică anticorupției, poate-poate își frânge gâtul-a răspuns Ionel Roșeț.

Protestatarul Roșeț a fost invitat seara  la Antena 3, deși corespondentul local Antena 3 n-a fost prezent. Erau însă imagini de la protest. Ionel Roșeț și soția sa, Maria, au crezut că vor vorbi depre situația lor de martori-denunțători scoși din programul de protecție(batjocorire și amenințare în izolare totală), dar n-a fost să fie. Au fost ridicați de pe scaune, au fost băgați apoi la grămadă, la un fel de telenovelă socială. Îl bănuiesc de influiențe pe Liviu Croitorescu, ofițer DIPI, cel care a făcut presiuni asupra procurorului din cazul Mafiei Permiselor, să nu transmită dosarul la DNA central(dosarul îngropat la Tulcea), sub pretext de „rufe de familie”, „curățenie internă”, chestii, socoteli. Era o chestie ilegală, trebuia arestat pentru trafic de influență, dar Croitorescu a continuat să izbească cu pumnul în masă, poate și în masa de la Antena 3…. Ei bine, nicio mirare, Croitorescu ajuns adjunctul DGA (Direcția Generală Anticorupție) este acum consilierul personal al dlui Dragnea. Cum s-ar spune, tot ce știe Croitorescu despre DGA și DGIPI, se varsă la Dragnea.

„Sper că nu va fi aceeași reacție ca pe vremea lui Băsescu. Într-o discuție față în față, i-am spus să aibă o reacție la corupții de la vârful MAI. Și Băsescu, președintele României, a hăhăit – îl durea în cot de corupți – și m-a întrebat dacă mi-am luat permisul” – zâmbește amar Ionel Roșeț.

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu