Complicitate penală: cum îi ajută Primăria Galați pe țigani să scoată bani din gunoaie | VIDEO

In Actual, ImpoziTaxe

Se scot zeci de milioane de lei din gunoaiele de orice fel. Comerțul cu PET-uri, cu bidoane din plastic este doar o componentă a biznisului care le aduce bani frumoși unor băieți deștepți, care stau în umbră și doar profită de lacunele legii.




Serviciul Public Ecosal (aflat în subordinea Primăriei Galați) are în atribuții și colectarea selectivă a gunoiului menajer. Ecosal a beneficiat și de bani europeni pentru a pune la punct acest program de colectare selectivă a deșeurilor. Dar, cum se întâmplă la noi, banii europeni au fost luați, cheltuiți și rezultatele sunt zero.

Iglu-urile Ecosal sunt găurite, de ani de zile, însă șefii Ecosal se fac că nu văd. Astfel, gălățenii care chiar vor să contribuie la colectarea selectivă a deșeurilor menajere nu fac altceva decât să dea o mână de ajutor mafiei PET-urilor.

Bidoanele din plastic puse de gălățeni în iglu-urile Ecosal sunt scoase prin spărtura din spate și încărcate în saci de minoritarii cu cărucioare sau căruțe, după care sunt duse la centrele de colectare de pe b-dul G. Coșbuc.

Putem vorbi despre o complicitate penală între Ecosal și mafia PET-urilor, estimată la 2 milioane de euro anual. Ecosal nu face nimic ca să îi împiedice pe hoți, ba, dimpotrivă, parcă le dă o mână de ajutor.

Mafia PET-urilor prosperă sub ochii autorităților

De exemplu, în Micro 39, acolo unde am surprins noi video de mai jos, nu există un punct de colectare selectivă. Gălățenii care ar vrea să pună plastic la plastic și sticlă la sticlă nu își pot face datoria civică. În acest punct de colectare al Ecosal nu există iglu-uri pentru plastic, hârtie și sticlă.

Asta le convine de minune oamenilor străzii sau țiganilor care vizitează zilnic pubelele. În video de mai jos puteți vedea cum o femeie de etnie romă răstoarnă pubelele, în căutarea PET-urilor. Ea le adună conștiincios și, cu siguranță, le duce la centrele de colectare de pe b-dul Coșbuc.

Acolo, nimeni nu îi cere un certificat de proveniență a mărfii (sacul de PET-uri), căci  Poliția nu este interesată să stârpească mafia PET-urilor.

Dimpotrivă, din mafia PET-urilor mănâncă toată lumea, inclusiv polițiștii care sunt plătiți ca să stârpească acest fenomen (vezi video mai jos).

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu