Clipul care a promovat Galațiul până… în gard. Bani publici irosiți de administrația Pucheanu | VIDEO

In ClientiCaptivi, Local

În anul 2018, administrația Pucheanu a achitat un clip de promovare a municipiului Galați. Au trecut aproape 3 ani de atunci, timp în care filmul a strâns extrem de puține vizualizări pe Youtube, iar investitorii au tot ocolit Galațiul, semn că filmul a fost la fel de util ca frecția la un picior de lemn.

Primăria Galați s-a gândit că ar fi potrivit să plătească o filmare de sus, cu drona, prin intermediul căreia să prezinte în nuanțe favorabile municipiul Galați.

O inițiativă bună.

Toate orașele fac așa.

Vorba aia, dacă nici tu nu mai spui despre tine că ești bun, atunci cine să o facă?

Primăria Galați a achitat, în luna octombrie 2018, suma de 19.635 de lei firmei Filmaridesus SRL pentru un clip de 3 minute și 9 secunde (1.393 de euro minutul), potrivit publicației Adevărul de Galați.

Clipul a fost postat ulterior pe Youtube, dar a strâns numai 20.269 de vizualizări până astăzi (1 martie 2021).

Puțin, extrem de puțin.

Și spunem asta pentru că mare parte dintre vizualizări au venit cu siguranță de la gălățeni, nu de la cei din afara orașului.

Cel mai probabil, gălățenii au intrat să vadă cum s-a gândit Primăria Galați să promoveze Galațiul în acel clip, dar important era ca acest clip să spargă bula, cum se spune, să ajungă să fie accesat și de investitori/cetățeni din alte orașe.

Că doar clipul nu a fost făcut pentru a promova Galațiul… în rândul gălățenilor, că ei oricum locuiesc aici.

Clipul de promovare ar fi trebuit să răzbată și dincolo de granițele Galațiului, să ajungă să fie vizualizat și de cei din Cluj-Napoca, Oradea, Viena sau Milano (hai că suntem optimiști).

Că doar pentru asta a plătit Primăria Galați bani publici, în 2018, când s-a gândit să realizeze acest clip de promovare.

Dar ceva nu a fost în regulă cu acest clip de promovare.

De exemplu, textul de prezentare este unul bătrâncios, plin de clișee, un text care pe tine, ca potențial investitor, te-ar putea convinge să eviți Galațiului dacă ai afla că al doilea cel mai important angajator din zonă este o instituție de stat – Universitatea Dunărea de Jos din Galați.

„Galați, orașul binecuvântat de Dunăre.

Legendele au fost croite pentru a fi spuse peste generații. Provenit din meandrele unei istorii bătrâne ca Dunărea însăși, Galațiul trece prin timp cu fermitatea unui tărâm încărcat de legende, dar ancorat în vremurile noastre, precum navele comerciale la țărmul fluviului care i-a dat renumele.

Fie că îl numești ”oraș al teilor” sau „Galați, oras cumplit de negustori”, cum i-a spus, într-un vers, poetul Barbu Nemțeanu, nu ai cum să nu te lași învăluit de farmecul lui. Este unul dintre cele mai importante porturi la Dunăre, dar este flancat și de râurile Siret și Prut.

Târgul atestat documentar în 1445, după o istorie zbuciumată de aproape 600 de ani, este astăzi municipiul în care tradiția și inovația se împletesc armonios.

Universitatea ”Dunărea de Jos” este un pol de excelență în educație, dar e și al doilea mare angajator din regiune. A doua jumătate a secolului al XX-lea i-a adus Galațiului prestigiul de centru industrial de importanță europeană.

Așa au apărut combinatul siderugic, șantierul naval sau portul mineralier. Economia locală este susținută, însă, de alte câteva sute de firme puternice din mica industrie.

La Galați se află prima statuie din Romania care il înfățișează pe poetul Mihai Eminescu, realizată de sculptorul Frederic Storck în 1911. Spațiul cultural este întregit de Teatrul Dramatic ”Fani Tardini”, Teatrul National de Operă si Operetă ”Nae Leonard” și de Biblioteca V. A. Urechia – instituții care funcționează în clădiri monumentale din centrul orașului.

Impresionează, de asemenea, Palatul Administrativ, dar și noul sediu al Primăriei, inaugurat în anul 2017. Biserica fortificată Precista este cel mai vechi monument istoric din Galați, ridicat la mijlocul secolului al XVII-lea, pe vremea domnitorului Vasile Lupu.

Este, însă, doar unul dintre lăcașele de cult care fac din Galați cel mai puternic centrul al ortodixiei de la Dunărea de Jos. Și când fiecare simbol așteaptă cu răbdare să își spună povestea, întregul tărâm se înalță în legendă”,

se spune în clipul de promovare plătit de Primăria Galați (vezi video mai jos).


Dacă vrei să sprijini publicația Alternativa – Jurnalism fără mogul, o poți face AICI. Sau dă click mai jos, spre contul de Patreon, pentru donații. Mulțumim.

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu