Cercetători din 10 țări reuniți la Galați ca să discute despre tehnologii avansate

In Alta lume, Scoala

În perioada 09-11 septembrie, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Facultatea de Inginerie, Departamentul de Ingineria Fabricației, s-a desfășurat cea de-a 6-a Conferință Internațională „NEWTECH 2020 – On Advanced Manufacturing Engineering and Technologies”.

Este pentru a doua oară când, prin intermediul prof. dr. ing. Viorel Păunoiu, președintele și fondatorul acestei conferințe, Galațiul a devenit un forum de dezbatere internațională pentru cercetători din domeniul tehnologiilor avansate din construcțiile de mașini.

A 6-a ediție NEWTECH 2020 a continuat șirul de conferințe din domeniul cercetărilor avansate ale prelucrărilor prin așchiere, presare la rece și sudare, începute la Galați în anul 2009, continuate la Brno în anul 2011, Stockolm în anul 2013, Wroclaw în anul 2015 și Belgrad 2017.

Conferința a fost deschisă de Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu, care, în discursul său, a evidențiat importanța evenimentului pentru creșterea vizibilității internaționale a instituției dunărene.

La conferință au participat cercetători din 10 țări din lume: Algeria, Bulgaria, Spania, Portugalia, Franța, Cehia, Serbia, Rusia, SUA și România. Au fost prezentate 10 lucrări în plen și 28 de lucrări pe secțiunile conferinței.

Conferința s-a remarcat prin prezența unor importante personalități din domeniu printre care prof. dr. ing. Dorel Banabic, academician, președintele secției tehnice din cadrul Academiei Române, prof. dr. ing. Pedro Arazolla, Universitatea din Mondragon, Spania, secretarul secțiunii Așchiere din cadrul Academiei Internaționale pentru Ingineria Producției – CIRP și prof. dr. ing. Jun Ni, Universitatea din Michigan SUA, director adjunct al Fundației Naționale de Știinșe – NSF, SUA.

Profesorii de la Universitatea „Dunărea de Jos” care au reprezentat Galațiul la această conferință internațională

La această conferință, Galațiul a fost reprezentat științific prin lucrările unor cunoscuți cercetători ai universității, pe plan național și internațional, printre care prof. dr. ing. Elena Scutelnicu, Decan al Facultății de Inginerie, prof. dr. ing. Gabriel Frumușanu, Director al Departamentului de Ingineria Fabricației și prof. dr. ing. Viorel Păunoiu, Director al Centrului de Cercetare ITCM.

Prin tematica prezentată, în cadrul conferinței s-au evidențiat câteva direcții de cercetare viitoare: utilizarea tehnicilor de IA, bazate pe machine learning, analiza stochastică și rețele neuronale pentru creșterea performanțelor tehnologiilor de prelucrare, dezvoltarea de modele bazate pe tehnicile CAD/CAM pentru fabricația noilor echipamente de prelucrare mecanică, micro și nano modelarea comportării mecanice ale noilor materiale destinate tehnologiilor avansate de prelucrare, extinderea prelucrărilor bazate pe deformarea incrementală și printarea 3D, dezvoltarea sistemelor de tip IIOT pentru monitorizarea parametrilor de prelucrare, dezvoltarea sistemelor metrologice inteligente pentru Industria 4.0, aplicarea tehnicilor PLM în dezvoltarea proceselor tehnologice și a produselor mecanice.

Conferința s-a desfășurat într-o atmosferă călduroasă, de prietenie, discuțiile purtate contribuind la relevarea contribuțiilor fiecărui participant în domeniul noilor tehnologii de fabricație.

Evenimentul științific s-a terminat în aplauzele participanților și prin anunțarea locului de desfășurare a viitoarei conferințe NEWTECH 2022, care va fi în Franța, Universitatea din Rennes, președinte urmând să fie conf. dr. ing. Adinel Gavrus.

(P)

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu