Caz penal. Supraveghetorii de la Plaja Dunărea sunt, de fapt, muncitori detașați de la Ecosal și Calorgal. „Doamnă, d-voastră sunteți la Calorgal, cum ați ajuns să munciți la plajă?” | VIDEO

In Actual, ClientiCaptivi, Local

Un material video trimis de un cititor Alternativa – Jurnalism fără mogul scoate la iveală grave nereguli organizatorice la Plaja Dunărea. Personalul care ar trebui să îi supravegheze pe gălățenii veniți la plajă este insuficient. În plus, acest personal este format din muncitori detașați de la Ecosal și Calorgal, societăți aflate în subordinea Primăriei Galați. Acești supraveghetori nu poartă ecusoane, nu au însemne pe tricouri, ca să știe oamenii unde sunt angajați, dar dirijează lumea către tobogane.

Accidentul de marți, 3 august 2021, în urma căruia doi bărbați au ajuns la Spitalul Județean Clinic de Urgență din Galați, după ce s-au lovit pe un tobogan la Plaja Dunărea (vezi articolul mai jos), poate fi explicat atât prin lipsa personalului care ar fi trebuit să îi trieze pe oameni sus, la intrarea în tobogan, cât și prin slaba pregătire a acestora, ei fiind niște bieți muncitori de la Ecosal și Calorgal.

Primii răniți la Plaja Dunărea. Toboganele lăsate nesupravegheate de Primăria Galați au produs două victime | VIDEO

Pentru cei care nu știu, Ecosal este un serviciu public în cadrul Primăriei Galați care se ocupă cu măturatul trotuarelor și strânsul gunoaielor din Galați.

Iar Calorgal, fostă Apaterm, este societatea care a dat căldură gălățenilor până când primarul Ionuț Pucheanu a decis să pună cruce sistemului centralizat de încălzire.

Ce să caute niște muncitori de la Ecosal și Calorgal pe post de supraveghetori la Plaja Dunărea?!

Se vede treaba că Primăria Galați, via PSD, îi detașează pe unii dintr-un loc în altul, fiind o enigmă cum sunt pontați acești oameni atâta timp cât ei nu se află la locul lor de muncă ci în altă parte.

În video de la finalul articolului, mai mulți supraveghetori de la Plaja Dunărea sunt întrebați dacă muncesc la Ecosal sau Calorgal, iar ei refuză să răspundă și fug din fața camerei de filmat, deși puteau să tranșeze problema pe loc afirmând dacă sunt sau nu angajați ai acelor societăți din subordinea Primăriei Galați.

Unii dintre ei poartă salopete de la Ecosal, de zici că tocmai au lăsat mătura la poartă și au venit să dirijeze „traficul” către bazinele de la Plaja Dunărea.

„Bună ziua, doamnă. D-voastră sunteți angajată la Ecosal sau la Calorgal? (…) Doamnă, dar de ce plecați? De ce nu vorbiți cu noi? Ne puteți spune cum ați ajuns aici, la parcul acvatic, că parcă sunteți angajată la Calorgal, nu?”,

a întrebat-o cititorul care ne-a trimis filmul.

La care femeia fuge de parcă tocmai ar fi fost prinsă la furat și refuză orice dialog.

În cadru apare însă, brusc, un nene ras în cap, cu ceafă lată și tricou Adidas, care sare protector în apărarea celei care supraveghea urcarea pe scări către tobogan și îi face poze gălățeanului care dorea să afle cum a ajuns respectiva femeie pe post de „dirijor” la Plaja Dunărea.

Facem un apel la cititori, la d-voastră cei care ne citiți și ne susțineți, să ne spuneți în comentarii (chiar și pe Facebook) sau pe e-mail la adresa alternativajfm@gmail.com dacă știți cine este domnul din poza de mai jos, cum se numește el, ce hram poartă și unde anume lucrează dumnealui.

Avem rugămintea să ne ajutați să aflăm cine este individul din imagine

După cum reiese din video, supraveghetorii postați la scările către tobogane, dar și sus, nu poartă ecusoane cu nume și prenume, nu au tricouri sau veste cu inscripția firmei care i-a angajat ca ei să fie acolo, așa cum ar fi normal.

Dar fac ordine la urcarea pe scări, le atrag atenția clienților și refuză dialogul atunci când sunt întrebați ce caută acolo.

Doamnele întrebate în ce calitate se află acolo, la Plaja Dunărea, puteau foarte bine să explice civilizat ce societate le-a angajat, să spună că nu sunt de la Ecosal sau Calorgal și nici de la NASA, și să accepte dialogul civilizat, că doar nu aveau nimic de ascuns și nu le-a agresat nimeni.

Dar ele au preferat să fugă, de parcă ar fi fost în culpă.

În mod normal, astfel de supraveghetori ar trebui să poarte la gât sau la piept un ecuson cu nume și prenume, să știe oamenii cine sunt sunt și în ce calitate dirijează ei traficul către bazine.

Ce instruire au acești oameni de la Ecosal și Calorgal ca să lucreze la Plaja Dunărea?

Și cum sunt ei pontați la societățile lor de bază, din moment ce în timpul orelor de lucru ei prestează în altă parte?

În plus, sus la tobogane, acolo unde ar trebui să fie în permanență un salvamar/supraveghetor instruit și echipat corespunzător, se afla un nene în pantaloni scurți, cu borseta atârnată de gât, care părea rupt de realitate.

Dar de multe ori, dovadă și accidentul de marți soldat cu 2 victime, la Plaja Dunărea nu este nimeni sus din partea administratorului Plajei Dunărea (via Primăria Galați) care să îi direcționeze pe oameni, să țină legătura prin stație cu alt angajat de jos și să permită accesul pe tobogane abia după ce a primit semnalul că este liberă calea de acces, că nu s-a blocat vreo persoană pe tobogan, așa cum s-a întâmplat marți, 3 august 2021.

Este obligația Primăriei Galați (prin Gospodărire Urbană) să asigure tot timpul un angajat sus, la lansarea pe tobogane.

ITM Galați ar trebui să se autosesizeze de urgență în cazul Plaja Dunărea, să verifice ce personal există acolo și să verifice și detașările de personal de la Ecosal și Calorgal.

Acesta este caz penal.

Și ar trebui să se sesizeze și gălățenii care pe banii lor sunt lăsați pe mâna unor „supraveghetori” care dau cu mătura la Ecosal sau plimbă o țeavă prin curtea Calorgal (vezi video mai jos).


Dacă vrei să sprijini publicația Alternativa – Jurnalism fără mogul, o poți face AICI. Sau dă click mai jos, spre contul de Patreon, pentru donații. Mulțumim.

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu