Iată câte camere video au putut filma accidentul în care a fost implicată mașina unui mare șef de la Rutiera gălățeană

Am văzut cu ochii noștri câte camere video de supraveghere ar fi putut capta accidentul în care a fost implicată mașina unui șef din poliția rutieră gălățeană.

Fiindcă, am observat, nu a interesat pe nimeni dintre cei care au luat poziție în spațiul public sau cel puțin au colportat vorbele altora, inclusiv ale poliției.

Citește și: Tăceri asurzitoare tamponează reputația poliției rutiere gălățene cu suspiciunea unei mușamalizări la nivel înalt

Și am zis că, dacă tot ne-am deplasat acolo, să vă arătăm și dumneavoastră ce am văzut. Urmăriți filmul de mai jos și convingeți-vă.

Lista camerelor care „bat” în preajma intersecției George Coșbuc cu Mihail Kogălniceanu

Așadar, avem de-a face, pe lângă camera Primăriei care cică nu bate în zona accidentului, alte opt camere deținute de agenți economici. Camere autorizate, bănuim, fiindcă pentru a monta o supraveghere video care filmează ȘI spațiu public este nevoie de autorizație de la Primărie.

Citește și: Cu siguranța șvaițer, poliția vrea ca cetățenii să tacă și să meargă pe încredere

Mai mult, cei care dețin camere de supraveghere au obligația stocării înregistrărilor timp de șase luni și prezentarea acestora autorităților competente. La cerere, evident!

Din cele opt camere, după părerea noastră, cel puțin trei – sau poate chiar cinci – bat în zona unde s-a petrecut mult discutatul eveniment rutier.

Citește și: Mașini-radar neinscripționate care se comportă în trafic mai periculos decât contravenienții

Este vorba, în ordine, de camera de pe pompa 4 a bezinăriei Lukoil (sec. 11 pe film); alte două camere de pe latura nord a minimarketului benzinăriei (sec. 17); o cameră pe fațada dealerului/service-ului auto Fotache, îndreptată spre NV (sec. 31); și o cameră pe colțul sud al magazinului Diego, îndreptată spre S-SV (sec. 41 în filmul nostru).

Dintre toate acestea, ultimele două ni se par nouă a fi cele mai relevante vizavi de unghiul aparent sub care sunt poziționate.

Citește și: Soluția turistică pentru Galați: City Break cu Car Bang

Alte trei camere apar pe latura vest a minimarketului benzinăriei (sec. 24 pe film), dar bat spre nord și nu cred că baleiază măcar la intervale, ca să fi putut surprinde ce se întâmplă în stradă, la 90 de grade față de platforma pompelor de carburanți.

Acum, întrebarea principală – ridicată subliminal de colegul Iulian Grosu aici, pe Alternativa – Jurnalism fără mogul – rămâne: de ce nu a captat camera Primăriei accidentul de joi seara? De ce nu intră în raza de supraveghere video, nu sunt prinse, și „bretelele” intersecțiilor, unde, de asemenea, se află treceri de pietoni și se întâmplă neacordări de prioritate, vin mașini de polițiști în viteză și scapă de sub control…

Citește și: Iată cât câștigă cei care își bat joc de siguranța în trafic a gălățenilor

De ce, cu peste patru milioane de euro, bani cu care se puteau zidi vreo două școli încăpătoare, s-a pus un sistem de semaforizare incomplet, s-au amplasat camere video de supraveghere parțială? De ce s-a implementat (început în mandatul lui Stan și finalizat bine-merci și fără nicio tresărire în cel al lui Pucheanu) un contract cu firma UTI care, la Iași de exemplu, a dat naștere unor dosare penale groase? Și unor condamnări răsunătoare…

Dar continuăm curând discuția și pe aspectul acesta.


Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să mai existe și în Galați jurnaliști care spun cu propria voce lucrurilor pe nume, află cum poți face să ajuți Alternativa – Jurnalism fără mogul să continue!

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Exit mobile version