N-o fi prea multă diversiune și dezinformare în jurul „oamenilor noi în politica românească”ai lui Cioloș, punând la socoteală și demisiile unor fondatori de PLUS de pe la Cluj, ascensiunea unui fost PRM-ist în conducerea PLUS și demascarea securiștilor fondatori de PLUS, făcută prin ianuarie 2018 de istoricul Marius Oprea? O fi doar o coincidență că Irina Alexe, pupilă a „buldogului” PDL-ist Vasile Blaga, va coordona departamentul „Dezvoltarea teritorială” al Partidului Libertății, Unității și Solidarității(PLUS), dar parcă ne-am cam săturat de atâta coincidentrânteală și păcăleală.
„Suntem gata să trecem la treabă. Însă avem nevoie de acest vehicul politic. Pentru noi, un partid politic nu este un scop în sine. Nu ne dorim un partid de dragul de a avea un partid şi de a face politică. Partidul este un instrument prin care să atingem nişte obiective pentru România”, ne zice Dacian Cioloş. „Suntem gata! Acesta va fi partidul cu care vom schimba România în bine“.
A evoluat și a lucrat de zor la întâlnirea de la Galați a oamenilor noi din politica românească și Irina Alexe, responsabilă cu „Dezvoltarea teritorială” în Biroul Național al PLUS. Iată și câteva secvențe din lucrul la aparatura de propaganda. O fi nouă la partidul lui Cioloș, dar are antecedente vechi prin ungherele și fundăturile politicianismelor românești. S-a scris copios despre acest personaj în ultimul an.
„Are 45 ani, a studiat dreptul în cadrul Academiei de Poliție «Alexandru Ioan Cuza». Cu o experiență de 20 de ani în administrația publică centrală, a scris și publicat mai multe lucrări în sfera dreptului administrativ, constituțional și european. Coordonează organizarea teritorială a PLUS. Crede cu tărie că România poate progresa în cadrul UE doar dacă este condusă de oameni educați, onești, profesioniști și altruiști, iar imposibilul nu există dacă muncești cu toată dăruirea și buna credință pentru a fi în slujba cetății.” Așa sună biografia scurtă, pe site-ul +PLUS, a Irinei Alexe. Irina Alexe este membru în Consiliul Național al +PLUS și unul dintre cei zece membri ai Biroului Național al +PLUS. Ce nu scrie în biografia scurtă a doamnei Alexe este faptul că experiența de 20 de ani în administrația publică centrală înseamnă, de fapt, că doamna a lucrat în Ministerul Administrației și Internelor. Nu ca expert civil, ci ca ofițer. La vîrsta de 35 de ani, doamna Irina Alexe ajungea cel mai tînăr general din sistem”, completează Cațavencii biografia ceva mai lungă a Irinei Alexe.
În septembrie 2016, ea a fost numită în funcția de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, venind din postura de secretar de stat la Cancelaria premierului Dacian Cioloș. Irina Alexe s-a pensionat la 42 de ani, cu o pensie de aproximativ 13.000 de lei pe lună. Ascensiunea ei în această funcţie naşte mai multe semne de întrebare în condiţiile în care este vorba despre un grad profesional care se obţine extrem de greu. Jurnaliştii de la „Naţional” scriau că Irina Alexe a ajuns la MAI în urma insistenţelor lui Vasile Blaga. În acelaşi timp, Irina Alexe a devenit şi unul dintre cei mai tineri pensionari din sistem, după cum scria Evenimentul Zilei în 2017.
Cazul a fost prezentat de activistul de la Miliția Spirituală, Mihai Burcea, pe Facebook. „Sunt cei care susțin o „Românie guvernată cu bun-simț (…), fără corupție”, „cu o clasă politică responsabilă (…) în care fiecare muncește și este plătit cinstit”, blah, blah”.
A rămas de pomină perioada când secretarul de stat Irina Alexe „asigura relația cu instituțiile prefecților”,adică schimba prefecții din teritoriu care nu dovedeau apucături tehnocrate „fundamentaliste”.
Niște dezvăluiri din „Național” au perturbat mersul spre politici responsabile ale chestoriței minune, numele ei figurând în dosarul de corupție Vasile Blaga zis „Buldogul”. Cică stenogramele vorbesc despre numirea Irinei Alexe ca urmare a unei discuții telefonice aprinse între Vasile Blaga și Dragoș Tudorache (azi om de bază la PLUS Cioloș), numit ministru de interne în locul lui Blaga.
Atât astăzi despre unul dintre oamenii noi din politica PLUS de preluare a puterii de la corupții de tip Ciuma Roșie. Despre cum a descoperit istoricul Marius Oprea că „Eminența cenușie din spatele partidului lui Dacian Cioloș este ANCHETATORUL meu de la Securitate” puteți să vă faceți o idee din articolul bine documentat din Podul: https://podul.ro/articol/eminenta-cenusie-din-spatele-partidului-lui-dacian-ciolos-este-anchetatorul-meu-de-la-securitate-3942.html. Iată foarte pe scurt depre ce este vorba acolo. „Toți fondatorii, aşa cum apar pe site-ul Tribunalului Bucureşti sunt de la Casa de avocatură „Iordache & Partners”, fondată în 1992 de Alexandru Iordache, personaj care mi-e mai cunoscut mie, lui Caius Dobrescu și Sorin Matei drept ”maiorul Alexandru” de la Securitate, coordonatorul anchetei penale la care am fost supuși în vara anului 1988. Secretarul general al partidului condus de Dacian Cioloș este Iordache Adrian Alexandru (”managing partner” la „Iordache Partners”) și fiul fostului nostru anchetator, ”maiorul Alexandru”, de la Serviciul de anchete penale al Securității Municipiului București. Preşedintele partidului este o anume Daneş Raluca Florina (senior associate la firmă) și vicepreşedinte este Iordache Iulia (soţia secretarului general și nora lui Alexandru Iordache). Partidul Libertății, Unității și Solidarității condus de Dacian Cioloș a fost înființat, așadar, ca partid de familie al fostului meu anchetator de la Securitate”.
„Pentru noi, un partid politic nu este un scop în sine. Nu ne dorim un partid de dragul de a avea un partid şi de a face politică. Partidul este un instrument prin care să atingem nişte obiective pentru România”, spune Dacian Cioloş. „Coincid aceste principii cu cele ale familiei Iordache, care a născut partidul? Numai domnul Cioloș poate ști. Și poate ne spune”.