Apă Canal Galați: Gălățenii vor fi vinovați dacă apa va ajunge să curgă cu țârâita

In ClientiCaptivi, Local

Apă Canal Galați afirmă cu tupeu că nu ea va fi vinovată în cazul în care apa va ajunge să curgă cu țârâita la robinetele unor clienți ai societății. Astfel, cum îi stă bine oricărei societăți de tip monopol, Apă Canal Galați susține că dacă robinetele vor seca, de vină vor fi gălățenii (în special cei din mediul rural) care obișnuiesc să își ude grădinile cu apă potabilă.

Apă Canal Galați a luat-o ca dama de consumație înainte și a dat un comunicat de presă prin care a ținut să se disculpe încă de pe acum în cazul în care în zilele/lunile următoare unii consumatori (clienți ai societății) vor constata că au apă cu țârâita la robinete.

În opinia șefilor de la Apă Canal Galați, dacă se va întâmpla ca debitul să fie scăzut, de vină vor fi numai și numai gălățenii, nu societatea.

De ce acei gălățenii și nu societatea?

Pentru că – știe sigur Apă Canal! – există zeci, sute, poate chiar mii de gălățeni care își udă grădinile, adică fac agricultură folosind apă potabilă, și care astfel irosesc resursa lichidă și contribuie decisiv la scăderea debitului.

„Odată cu venirea căldurii şi începerea lucrărilor agricole, corelat cu seceta din perioada anterioară, Operatorul Regional Apă Canal SA Galați poate întâmpina dificultăţi în asigurarea serviciului de alimentare cu apă potabilă în unele localități în care operează, dacă resursele de apă nu sunt folosite raţional.

Pentru a avea posibilitatea alimentării cu apă potabilă în regim continuu, trebuie evitată folosirea apei potabile pentru scopuri agricole și de grădinărit, utilizând pe cât posibil apa din alte surse (fântâni, puțuri etc.).

Dacă unii locuitori nu fac eforturi de a reduce consumul de apă potabilă pentru agricultură, există posibilitatea ca o parte a locuitorilor comunei/satului să fie privați de dreptul vital de a avea minimul de apă pentru spălat, băut și alte necesități zilnice (…)”,

a precizat conducerea Apă Canal Galați în anunțul postat pe site-ul societății.

Dar de unde știe Apă Canal că gălățenii își udă în neștire grădinile cu neprețuita și scumpa apă potabilă livrată la robinete?

Are cumva Apă Canal vreo statistică în acest sens?

Are montate camere de luat vederi în curțile oamenilor și știe ce fac aceștia cu apa pe care oricum o plătesc?

Din câte știm noi, la Galați, 1 mc de apă = 10,89 de lei (compus din 6,36 de lei apa potabilă produsă și transportată + 4,53 de lei serviciul de canalizare și epurare).

Vă dați seama, la cât de săraci sunt gălățenii din comunele din județ, cu siguranță își permit să ude grădina cu apă de la Apă Canal.

Da, da, te pomenești că sunt pline comunele alea amărâte de oameni care își permit să plătească aproape 11 lei pe 1 metru cub (1000 de litri) de apă la Apă Canal și să consume zilnic 15-20 de mc de apă, că doar au câștigat potul cel mare la Loto 6/49 și nu se uită la bani.

Iar Apă Canal dă de înțeles că se confruntă cu un adevărat fenomen, că nu udă doar 5-6 gospodari acolo, ci mai bine de jumătate din comună, de se ajunge ca debitul să scadă alarmant.

Nu știm dacă ați observat, dar Apă Canal SA nu este absolut niciodată vinovată când consumatorii au de suferit într-un fel sau altul.

Când se majorează prețul pentru 1 metru cub de apă nu e vina ei.

Când se sparg conductele și oamenii rămân fără apă potabilă ore sau zile în șir, iarăși nu e vina ei.

Nu e vina ei nici că șefii Apă Canal au salarii nesimțite de 14.000 de lei net lunar și nici că directorul general, Gelu Stan (foto), câștigă 39.203 de lei net lunar, adică 7.900 de euro bani în mână (salariu + pensie + venituri de la o asociație a navaliștilor).


Dacă vrei să sprijini financiar publicația independentă Alternativa – Jurnalism fără mogul, o poți face dând click AICI. Sau mergi mai jos, spre contul nostru de Patreon, pentru donații. Mulțumim.

 

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu