„Am văzut că vrea să muncească și l-am pus la treabă încă din prima zi”. Performanțele unui student din Spania venit în Galați, la Universitatea „Dunărea de Jos”

Tot mai mulți studenți Erasmus care vin și studiază la Galați au rezultate de excepție, ceea ce scoate în evidență calitatea deosebită şi performanţele corpului profesoral de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, performanţe care au fost de altfel reflectate şi de poziţia absolut remarcabilă la nivel naţional în recentul clasament Times Higher Education.

Cel mai recent exemplu este cel al studentului Andrés Ruiz, ajuns la Galați la începutul acestui an de la Universidad de Valladolid, Spania.

Andrés Ruiz (foto jos) a fost repartizat spre îndrumare profesorului Eugen Rusu, membru corespondent al Academiei Române, și conferențiarului Florin Onea, de la Departamentul de Inginerie Mecanică al Facultății de Inginerie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

„Am văzut că vrea să muncească și l-am pus la treabă încă din prima zi”,

ne-a mărturisit domnul academician Eugen Rusu (foto sus deschidere).

Prima lucrare realizată sub îndrumarea celor două cadre didactice de la Galați a fost o evaluare a puterii vântului în zonele costiere ale Spaniei, lucrare care a fost mai întâi prezentată în cadrul Conferinței Ştiinţifice a Școlilor Doctorale 2020 și care a primit o mențiune din partea juriului.

Andres Ruiz, studentul din Spania care a impresionat la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Interesant este că Andrés Ruiz este student la licență, dar valoarea lucrării lui a fost atât de mare încât a fost prezentată și apreciată la Conferința Școlilor Doctorale din UDJG.

De altfel, aceeași lucrare a fost dezvoltată apoi şi publicată și în jurnalul Energies, revistă cu factor de impact 2,702.

O a doua lucrare a studentului spaniol, realizată tot sub îndrumarea celor doi profesori de la Galați și aflată în strânsă legătură cu prima şi publicată în același prestigios jurnal, vizează dinamica resurselor de vânt pentru următorii 30 de ani. Lucrarea ar putea sta la baza planurilor pe care și le fac viitorii deținători de ferme de vânt din Spania, în prezent în această țară neexistând nicio astfel de fermă.

„Această a doua lucrare are informații și despre Marea Neagră, zonă care ne interesează la nivel național. Toate informațiile arată o creștere a puterii vântului, creştere care ar putea avea însă dimensiuni nefaste dacă nu se va stopa creșterea emisiilor de CO2”,

ne-a mai spus academicianul Eugen Rusu.

La finalul stagiului de pregătire, Andrés Ruiz a ales să susțină lucrarea de licență la Galați, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, și a obținut o notă foarte bună.

„De remarcat este şi faptul că dacă judecăm după valoarea lucrărilor publicate, Andrés Ruiz ar fi îndeplinit cu brio standardele naționale minimale pentru acordarea titlului de doctor în domeniul ingineriei mecanice”,

a mai spus academicianul Eugen Rusu.

(Articol publicitar)


Dacă vrei să sprijini publicația Alternativa – Jurnalism fără mogul, o poți face AICI. Sau dă click mai jos, spre contul de Patreon, pentru donații. Mulțumim.

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Exit mobile version