Viceprimarul PSD s-a dus între 15 și 17 martie 2017 la Antwerp, Belgia, la Atelierul de lucru tematic „De la viziunea politică la dezvoltarea orașului –implementarea planificării energetice pe termen lung în orașe”, organizat de Convenția Primarilor din Europa. Nu s-a vorbit nimic nici în vreo conferință de presă sau măcar în plenul CL de ideile forță discutate la atelier.
Era momentul în care administrația Pucheanu arunca la coș studiul făcut de Universitatea Galați despre reconversia sistemului centralizat sau zonal de termoficare de la Galați, și propunea populației să se arunce în sistemul – capcană al încălzirii cu centrale individuale subvenționate de la bugetul local, pe baza unei hotărâri de CL ce a fost atacată (justificat) de Prefectul penelist Panaitescu.
pentru lansarea proiectului „Dezvoltarea regională a transportului în zona Dunăre – Marea Neagră către o regiune multiport de acces transnațională DBS Gateway”, finanțat prin Programul Transnațional Dunărea.
A fost în delegație și Irina Isac, consilier superior, manager responsabil de comunicare și Ovidiu Costea, consilier superior, manager de proiect. Evident, consilierul superior manager responsabil de comunicare Irina Isac comunică, dar nu către presa și cetățenii din Galați, care anume au fost efectele și beneficiile locale jos dunărene ale acestei participări transnaționale, atât de anonimă.
la Reuniunea Comitetului Executiv al Orașelor și Regiunilor Dunărene cu tema „Orașe dunărene inteligente, durabile și sociale”. Ce s-o fi discutat la Ulm, doar Ionuț Pucheanu știe. Este adevărat că despre deplasarea de la Ulm s-a mai vorbit, când a fost semnat un protocol la București. S-a pus de un parteneriat regional nou pentru implementarea Strategiei UE pentru regiunea Dunării, cu deschiderea unui birou zonal Dunărea de Jos, afiliat Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Dunării şi având ca scop atragerea de fonduri europene pentru diferite proiecte.
Din ce se cunoaște, cel puțin într-o parte a presei, protocol s-a semnat, dar de birou zonal la Galați nu s-a prea auzit. Precis nu au găsit sediu, după modelul Zona Metropolitană.
Probabil pe acest principiu a fost trimis în Turcia Toma Dumitrescu, consilier al primarului, pentru a participa între 21 și 23 mai la al 25-lea Summit aniversar al Organizației pentru Cooperare Economică din regiunea Mării Negre.
Temă grea și de mare anvergură: „Consolidarea Parteneriatului pentru Dezvoltare Durabilă”. Câtă durabilitate a ieșit din acest voiaj cu reprezentare superficială și precară (așteptăm pentru contrazicere un CV al lui Toma Dumitrescu, ce ne poate lumina asupra expertizei pe care o stăpânește, și pe baza căreia consiliază Primarul, evident pe un salariu consistent) nu s-a dat publicității încă, dar nu e timpul pierdut, au trecut abia doi ani de mandat.
în 5-6 mai, când a fost în delegație de Primărie, împreună cu viceprimnarul Picu Apostol Roman, la Comrat, în Găgăuzia, pentru a face prezența la al IV-lea Congres Mondial al Găgăuzilor. Cei doi au discutat cu primarul orașului Comrat posibilitatea de a mai pune de o înfrățire fantastică (și fantasmagorică) între Galați și Comrat. Acord au semnat, dar de înfrățire urmează (probabil) să ne minunăm anul nou care vine.
Tot atunci vom vedea și restul deplasărilor făcute pe banii mulți ai Primăriei, care ar fi trebuit să facă Galațiul mai durabil , mai social și mai scos din fundătura de Europă în care fu lăsat să involueze timp de 28 de ani.