Administrația Trump este „extrem de interesată” de soarta fraților Andrew și Tristan Tate, care au interdicție de a părăsi România. Financial Times a scris astăzi că SUA fac presiuni asupra statului român ca să ridice restricțiile asupra frațiilor Tate, probabil pentru ca aceștia să poată părăsi cât mai repede țara noastră.
Financial Times a scris în ediția sa de astăzi că administrația Trump presează România să ridice restricțiile în cazul fraților Andrew (în stânga, în foto) și Tristan Tate (în dreapta, în foto).
Andrew Tate se află în continuare în arest la domiciliu (din august 2024), în timp ce fratele său, Tristan, este sub control judiciar, fiind acuzați de trafic dee persoane, viol și constituire de grup infracțional organizat.
Cei doi frați Tate s-au declarat în nenumărate rânduri fani ai lui Donald Trump.
Imediat după ce Trump a câștigat alegerile din noiembrie 2024, Andrew Tate a scris pe rețeaua X că se va muta înapoi în America pentru că „bărbații sunt din nou la conducere”.
Fără Mogul are nevoie de sprijinul vostru. Donați o sumă de bani (în lei) în contul de mai jos al Asociației ALO și susțineți publicația faramogul.ro
RO 62 BREL 0002 0014 6866 0100
Ministrul de Externe, Emil Hurezeanu, a confirmat astăzi (luni, 17 februarie 2025), pentru G4Media, că a existat o discuție în care trimisul special al SUA, Richard Grenell, i-a menționat pe frații Tate și interesul acestuia pentru ei.
De altfel, Richard Grenell a amintit pentru Financial Times de postările sale de pe X, fostul Twitter, prin care îi susține pe frații Tate, acuzați în România de trafic de persoane, viol în formă continuată și constituire de grup infracțional.
Hurezeanu a declarat că a existat o discuție într-unul dintre holurile conferinței, atunci când ministrul român de Externe a inițiat un dialog cu trimisul lui Trump pentru a afla dacă Grenell intenționează să viziteze România.
Acesta i-a răspuns că nu știe dacă va vizita România, spune Emil Hurezeanu, și i-a adus în discuție pe frații Tate.
„<<Mă interesează, cum bine știți, soarta fraților Tate>>, mi-a răspuns. Și atât. Apoi, i-am mai cerut o întâlnire pentru că voiam să aflu mai multe despre ce vrea să facă, ce intenții are în raport cu România, dar această întâlnire nu a mai avut loc”,
a declarat ministrul de Externe Emil Hurezeanu pentru G4Media, subliniind că intervenția lui Richard Grenell despre frații Tate lăsa impresia unui interes continuu al trimisului special al lui Donald Trump.
Așadar, Licuriciul cel mare vrea să își facă un pic nevoile pe justiția din România.
Frații Tate sunt acuzați de fapte grave în România (ba chiar și în UK), motiv pentru care au interdecție de a părăsi țara, dar cu toate astea administrația Trump insistă pentru ca aceștia să nu mai fie atât de „oprimați”, să fie lăsați liberi ca să își vadă de viață.
Nu am înțeles exact la ce anume s-a referit trimisul lui Trump atunci când a spus că este interesat de soarta fraților Tate.
S-o fi referit că SUA și-ar dori ca frații Tate să nu fie condamnați în România?
Sau poate a vrut să spună doar că ar fi bine ca statul român să ridice restricțiile impuse asupra fraților Tate, astfel încât aceștia să poată ieși din România și să meargă, de exemplu, în SUA, de-acolo de unde nu o să mai poată fi aduși niciodată înapoi în țara noastră pentru a ispăși o eventuală pedeapsă privativă de libertate.
O altă restricție – care cu siguranță îi afectează foarte tare pe frații Tate – este aceea că aceștia au sechestru pus pe vreo 10 autoturisme de lux (Ferrari, Lamborghini, Aston Martin etc.) și pe niște conturi bancare.
Evident, oficialul american ar vrea ca și aceste restricții să fie ridicate, pentru că frații Tate doar nu vor pleca din țară cu buzunarele goale.
Este de urmărit cazul, pentru că acum e rândul oficialităților/instituțiilor române să mute, să arate dacă se conformează sau nu „presiunilor” făcute de reprezentantul administrației Trump.
Părerea noastră este că România va spune un răspicat „Am înțeles! Să trăiți”, pentru că, vorba aia, nu e bine să te pui rău cu „partenerul strategic” care de câteva zile încoace pare că „a început o frumoasă prietenie” (vorba lui Humphrey Bogart) cu Rusia, cu dictatorul Putin.