Acuzații grave la adresa Universității Danubius Galați: „Au doctorate obținute la facultăți renumite pentru susținerea scriitorilor din pușcării și plagiate”

In Blocuitorii, Local, Scoala, Sistemul

Universitatea Danubius din Galați, înființată de vajnicul comunist Benone Pușcă (foto, în centru), a fost făcută praf de cunoscutul activist civic Valeriu Nicolae, după ce a analizat CV-urile profesorilor, lectorilor și asistenților universitari cu doctorat care predau în această instituție privată de învățământ superior.

Universitatea Danubius din Galați pozează de câțiva ani în acea instituție de învățământ superior privată unde se întâmplă numai lucruri bune, de la excelent în sus, unde vin să predea profesori din America și unde cadrele didactice universitare sunt foarte bine pregătite.

E adevărat că nu își aduce aminte aproape nimeni de vreun absolvent de la Danubius care să fi performat pe undeva, dar cine își mai bate capul în ziua de azi cu astfel de întrebări?

Important este că banii din taxa pe studii au fost încasați și că politica de PR a lăsat urme pe platfusul din creierul unora.

Se întâmplă lucruri grave la Universitatea Danubius din Galați, și asta nu o spunem noi ci „Vânătorul de CV-uri” Valeriu Nicolae, un cunoscut activist civic care a luat la puricat cariera mai multor cadre universitare de la această instituție universitară privată.

În postarea făcută pe contul său de Facebook, Valeriu Nicolae începe bine și în forță.

Valeriu Nicolae amintește că Universitatea Danubius este creația unui fost activist comunist de frunte al Galațiului, pe numele său Benone Pușcă.

„Universitatea Danubius Galați a fost înființată de Benone Pușcă, unul dintre cei mai importanți comuniști din Galați, secretar al Consiliului Județean pentru ultimii cinci ani înainte de revoluție. Deci un nesecurist”,

a scris Valeriu Nicolae pe contul său de Facebook.

Observați, vă rugăm, ironia din sensul cuvântului „nesecurist”, cu referire la fostul rector al Universității Danubius, Benone Pușcă.

Mai departe, Valeriu Nicolae precizează că fostul tovarăș comunist Benone Pușcă i-a dat pe mână universitatea fiului său, Andy Pușcă (foto, primul din stânga), care are un CV de invidiat – „tuamneeee ce CV are băietul!” -, după care analizează parcursul academic al profesorilor, lectorilor și asistenților universitari cu doctorat de la Danubius.

„17 profesori și lectori și 9 asistenți universitari cu doctorat. Am ignorat lectorii și profesorii asociați (erau niște aiureli cu fotbal). Vă țineți bine, da?

Cu legături directe cu Academia de Poliție (AP) – ZECE (incluzând fostul rector al AP) adică 38.5%. Din cei zece sunt ȘASE (60%) care au doctoratul obținut cu același conducător de doctorat ca și doamna fondatorului.

OPT din 26 le au (doctoratili) la AP adică 31%. Sunt trei care și-au terminat doctoratul la Craiova (adică 14 ore dus întors) toți trei au același conducător de doctorat că așa e cu coincidența asta.

Nu numai asta dar sunt și patru care au doctoratele obținute la Chișinău (8 ore dus întors). Vă amintesc că facultățile astea sunt unele dintre cele mai faimoase pentru educație de calitate, susținerea scriitorilor din pușcării și plagiate. Una dintre doamnele cu doctorat la Chișinău a trecut în CV că a reușit să obțină în doi ani ȘASE mastere, băi, fraierilor!

Din cei 26, trei, da ați citit bine, trei au (conform CV-urilor) un parcurs academic normal, adică unul din nouă”,

a mai dezvăluit activistul civic Valeriu Nicolae, pe contul său de Facebook (vezi foto mai jos).

Sunt acuzații grave la adresa Universității Danubius Galați, care de ani de zile se laudă că are profesori de top.

Păi, avem de-a face cu un soi de impostură academică, din moment ce 23 de cadre universitare analizate (din totalul de 26) au probleme la doctorat?

Valeriu Nicolae spune cu subiect și predicat că aceste 23 de cadre didactice universitare au obținut doctoratul la facultăți dubioase, care în ultimii ani s-au remarcat prin „susținerea scriitorilor din pușcării și plagiate”.

Wow, așa ceva?!

Cum să mai faci facultate la Universitatea Danubius când afli că 23 dintre cele 26 de cadre universitare analizate au CV-ul obținut „pe repede înainte”, la același conducător de doctorat, și la facultăți catalogate ca fiind de mâna a doua?

Am întrebat, în scris, Universitatea Danubius Galați cum se raportează la dezvăluirile de mai sus făcute de Valeriu Nicolae.

Întrebările noastre au fost următoarele:

1. Universitatea Danubius Galați se mândrește că fondatorul său, dl. Benone Pușcă, a fost un vajnic activist comunist care, ulterior, în martie 2008, în calitate de rector, a insistat să îi fie acordat titlul de Doctor Honoris Causa d-lui Ion Iliescu, și el fost activist de frunte al PCR și fost președinte al României?

2. Este Universitatea Danubius din Galați o fabrică de diplome unde predau și profesori de carton care, potrivit d-lui Valeriu Nicolae, au obținut doctoratul „în grup”, la același conducător, la facultăți cu un trecut dubios?

Universitatea Danubius ne-a răspuns, în mod oficial, că Universitatea Danubius nu se dezice de trecutul comunist al lui Benone Pușcă, că activitatea acestuia este publică pe site-ul universității și că profesorii care predau la această instituție privată de învățământ superior au obținut doctoratele la facultăți acreditate de Ministerul Educației, deci nu sunt probleme.

„Prof. univ. dr. Benone Pușcă este fondatorul Universității Danubius, instituție de învățământ superior non-profit, persoană juridică de drept privat și de utilitate publică, parte a sistemului național de învățământ, acreditată prin Legea nr. 409/2002, care funcționează în baza prevederilor Constituției României (…).

Prof. univ. dr. Benone Pușcă este doctor în drept, obținând acest titlu în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, la Facultatea de Drept, în anul 1978.

Profesorul Pușcă a deținut funcția de judecător la Judecătoria Galați, în perioada 1964 – 1970, apoi a fost secretar al Consiliului Municipal Galaţi, în perioada cuprinsă între anii 1971 – 1981, iar între 1971 – 1978 a predat cursuri din domeniul juridic la Universitatea Politică, București, Catedra de Drept.

În anul 1992, Profesorul Benone Pușcă a înființat Universitatea Danubius, la Galați, fiind astfel, întemeietorul învățământului universitar privat în regiunea de sud-est a României.

Parcursul profesional al profesorului Benone Pușcă a fost marcat de preocuparea permanentă de a dezvolta învățământul universitar privat, atât în domeniul Drept, cât și în stiinte economice, comunicare, relatii internaționale, administrație publică”,

ne-a transmis Oana Drăgănescu, Head of PR & MEDIA Department Danubius University Galați.

Perfect.

Dar cursuri de bucătari – de bucătari, zic – nu se fac la Universitatea Danubius?

Nu de alta, dar am un amic care visează de mult să aibă și el o diplomă, nu contează sigla, important e să aibă o ștampilă pe ea.


Dacă-ți place ce citești și vrei să continuăm, ne poți face o donație AICI. Sau poți da click mai jos, spre contul de Patreon al ALTERNATIVA – Jurnalism Fără Mogul. Mulțumim!

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu