Anul acesta (ca și anul trecut), Primarul Ionuț Pucheanu a tratat problema Raportului Primarului cu o șmechereală caracteristică manelismului de administrație pesedistă – se poate cu Raport adevărat, corespunzând programului de promisiuni electorale nerespectate și neintroduse în penal, dar se poate mai ales cu surogat de Raport.
Așa a fost conceput anul trecut Raportul Primarului, prefațat de un interviu cu P în VL, anul acesta a fost tot repetiție generală cu interviu în VL fără P, ba s-au mai făcut niște propagandisme – conversații de plăcere la Radio și Tv Pro Primar. Nu știm sigur cam cât P le-a intrat pe sub ușă prestatorilor, cert este că Primarul Ionuț Pucheanu refuză cu obstinație, exact de doi ani, să dea presei fără complexe de muncă de partid un interviu netrucat, spontan și în direct cu întrebările și angoasele cetățenilor din municipiu. Primarul Pucheanu preferă interviurile cu întrebări prestabilite și Raportul Primarului centrat pe orice se nimerește, mai puțin proiectele importante pentru care a fost ales.
Erata(ta) la Raportul Primarului Pucheanu 2017
Nu e greu de remarcat că Raportul este pe lângă obiectivele fixate în manualul de păcălit alegătorii „Schimbarea în care credem”, din 2016. Fiindcă în Raportul 2017 nu se vorbește decât despre succese și festivism heirupist, și nu se suflă o vorbă despre decăderea sub orice limită a urbanismului în Galați, se cuvine și o erată la Raport. Este o erată ratată de Primarul Pucheanu, să n-o lăsăm să scape și cititorului. Este timpul de o erată (în serial) cu o serie serioasă din erorile de percepție/concepție ce bagă Galații sub linia de subzistență a durabilității. Ar fi fost bine să se întâmple și la Galați „România lucrului bine făcut”, dar se insistă cu „Îndrăznește să crezi, e cacialma!” – avem Raport către cetățeni de tipul foaie verde de viață liberă de Covurlui.
Nimic despre Sistemul urban metropolitan DunăreaPolis
Iată ce scrie Primarul Pucheanu la Raportul 2017: „Orașul Galați are o poziționare geografică deosebită în proximitatea graniței de est a Uniunii Europene, cu porturi la Dunărea maritimă și o tradiție industrială semnificativă. Pentru promovarea municipiului Galați se investesc eforturi importante pentru a câștiga vizibilitate și atractibilitate națională și internațională.
La finalul lunii ianuarie 2017, municipiul Galați a fost vizitat de ambasadorul Statelor Unite ale Americii, excelența sa domnul Hans Klemm. Ambasadorul american Hans Klemm a subliniat: „orice decizie de fuziune a acestor două entităţi administrative (Galați și Brăila) este una care aparţine autorităţilor locale şi cetăţenilor din cele două comunităţi”, o astfel de decizie fiind sprijinită de ambasada S.U.A. și ar atrage investitori străini în zonă. „Dacă o asemenea uniune ar putea avea loc în viitor – este, de altfel, un subiect pe care l-am discutat şi în întâlnirea cu primarul, cu preşedintele CJ, cu partenerii de la patronate – depinde de cele două comunităţi. Şi în măsura în care acest proiect s-ar putea realiza, el ar putea întări profilul zonei, i-ar da mai multă vizibilitate şi ar conferi autorităţilor locale o mai mare capacitate de a influenţa deciziile de la Bucureşti în materie de atragere de fonduri pentru infrastructură, precum, de exemplu, cea de transport. Desigur, acest lucru ar avea, fără îndoială, un impact pozitiv major asupra zonei, inclusiv în atragerea de investiţii ale unor companii americane”.
Mediul universitar gălățean, vecinătatea cu piața ucraineană, turcă și rusă, legăturile de transport pe Dunăre sunt premisele de vizibilitate ale orașului nostru și poate împreună cu Brăila putem transforma aglomerarea urbană de la Dunărea de Jos într-un pol de dezvoltare”.
Ce a spus Primarul Pucheanu (exagerat de țâfnos) la conferința de presă de după ședința CL ?
„Asocierea Metropolitană este la nivelul de negocieri și discuții! La momentul în care vom avea vești extrem de bune pentru dv. , vom veni în fața dv. să vă prezentăm rezultatele și concluziile la care am ajuns”.
Mda! N-au trecut decât doi ani de când Primarii PSD de Galați și de Brăila au început negocierile și discuțiile. Din ce a mai mârâit printre dinți (timp de doi ani) Primarul Pucheanu, rezultă că încă n-au depășit dilema forte a proiectului de Zonă Metropolitană – unde să fie sediul, la Galați sau la Brăila? Ideea cu sediul pe un ponton fixat la jumătatea distanței între cele două municipii probabil că încă n-a fost discutată/negociată.
Ce avem trecut în Raport
„Transparență instituțională și dialogul deschis cu cetățenii municipiului Galați, Dezvoltarea municipiului din fonduri bugetare, guvernamentale și europene, Politica de mediu, Instituția arhitect-șef, urbanism și gestiunea patrimoniului, Evenimentele Galațiului, Excelență în domeniul educației, Servicii de asistență socială, Siguranța cetățeanului, Galați – un pol important pe harta locală, națională și internațional”. Evident, mult prea puține dintre proiectele ademenitoare înșirate în pliantele electorale.
Cu ce i-a fermecat PSD și Pucheanu pe alegătorii cu memorie scurtă?
A promis crearea de locuri de muncă și facilități pentru investitorii care vin la Galați; refacerea străzilor, trotuarelor și a zonelor pietonale din Galați; rezolvarea vagabondajului canin și noi padocuri; crearea de locuri de parcare și parcări supraterane; realizarea de centre de zi pentru pensionari în fiecare cartier; transformarea punctelor termice în centrale termice de cartier; program săptămânal de audiențe, birocrație diminuată; a plusat grosier – patru dispensare și o Policlinică Stomatologică; a promis ferchezuirea tuturor grădinițelor, școlilor și liceelor; refacerea tuturor zonelor verzi și a gardului viu de la străzile principale.
Acesta este un câine vagabond din Raportul 2017, care ia poziția corectă când aude de Raportul Primarului Pucheanu la doi ani de mandat. Poziția alegătorilor este pe drumul de oriunde spre nicăieri.