Până la 41 de ani, nu a muncit nicăieri, însă astăzi este subprefect de Galați. Cum s-a descurcat în viață politrucul Mihai Manoliu

In Politruci&Traseiste, Scoala, Sistemul

Actualul subprefect de Galați, Mihai Manoliu, ar trebui să dea urgent explicații opiniei publice. Și asta pentru că mapa lui profesională conține câteva goluri, de parcă Manoliu s-ar fi născut la 41 de ani.

În data de 12 iunie 2017, Mihai Manoliu (fost PNL) suprindea pe toată lumea obținând numirea în funcția de subprefect al Galațiului, din partea ALDE. Manoliu fusese un apropiat al fostului primar Marius Stan, cu care liderul ALDE Cristian Dima era în conflict deschis. Din acest motiv mulți au fost surprinși să afle că Dima i-a dat funcția de subprefect unui prieten al dușmanului său politic, Marius Stan. Însă, conform unor surse bine informate, Dima a fost nevoit să îl pună pe Manoliu subprefect pentru că pur și simplu nu avea un om în partid (ALDE) care să aibă cursuri de înalt funcționar public, necesare pentru a ocupa funcția de prefect sau subprefect. Așa că l-a acceptat pe Mihai Manoliu, că altfel ALDE pierdea funcția de subprefect, repartizată conform înțelegerii încheiate cu PSD.

Mihai Manoliu și-a început cariera abia în 2001, la vârsta de 41 de ani

Subprefectul Mihai Manoliu este născut în data de 28 august 1960. Ciudat, până în anul 2001, în CV-ul său nu apare nimic legat de vreun loc de muncă. De parcă Manoliu nu ar fi lucrat nicăieri până la vârsta de 41 de ani. Mihai Manoliu precizează că a avut primul loc de muncă abia în anul 2001, când a ajuns avocat în Baroul Galați. Apoi, Manoliu mai are doar două referiri în legătură cu activitatea sa profesională: consilier local din partea PNL Galați și director al Poliției Locale Galați (2013-2017).

Bun, și din 1979 (când a absolvit Liceul economic și de drept administrativ nr. 3 Constanța) și până în 2001, ce a făcut actualul subprefect Mihai Manoliu? El se laudă că a absolvit Dreptul la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (fără a preciza anul absolvirii). Apoi, Manoliu mai spune că, în anul 2002, a terminat studii postuniversitare de specializare – Probleme speciale de drept public și privat, la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași. De asemenea, Manoliu mai precizează că, în anul 2010, a urmat Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcții publice corespunzătoare categoriei Înalților Funcționari Publici.

Cum de nu a fost arestat Manoliu pe timpul lui Ceaușescu?

Însă actualul subprefect Mihai Manoliu nu suflă o vorbă despre trecutul său, mai exact despre perioada 1979-2001, din care poate justifica doar cei 4 ani de facultate. În rest, nimeni nu știe cu ce anume s-a ocupat subprefectul Manoliu și din ce anume s-a întreținut. Interesantă este perioada de 10 ani (1979-1989) de pe timpul lui Ceaușescu, când Manoliu ar fi trebuit să aibă ceva de muncă pentru că altfel era arestat pentru vagabondaj, conform legilor în vigoare pe vremea aceea.

Manoliu are obligația să lămurească rapid toate aceste aspecte care țin de trecutul său. Iar dacă el nu va dori să facă lumină în trecutul său profesional, atunci șeful său, prefectul Dorin Otrocol, ar trebui să îl oblige să vină cu precizări (însoțite de dovezi) în fața gălățenilor pe care i-a mințit prin omisiune în legătură cu trecutul său tenebros.

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu