Listele de la PNL Galați n-au scăpat de sindromul aburelilor de tip „Agamiță Dandanache”, ba, mai mult, s-au infectat cu paraziții indigestiei politice ce dau diarei  și vomă poporului prostit și aiurit: Ce naiba, mititeii de Hanu Conachi nu se pot Converti în valută la magazinele Amanet, trăgând de manetele păcănelelor?  

In Actual, Alta lume, Politruci&Traseiste

Dacă pe toți cei cu simțire și instinct liberal vă umflă râsul, să știți că, dimpotrivă, e vreme de deplâsu.  Prin hăuri de cabinete obscure, căsoaie de Vânători sau hogeacuri de Levant și pe ritmuri de manele s-a ascuns cu îndârjire de ochiul public facerea (sau contrafacerea?) listelor de candidați ai PNL pentru alegerile parlamentare din acest sezon de toamnă – iarnă politică.

În loc să vedem că, măcar în ceasul al 13-lea, peneliștii contaminați de ideologia menelelor nu se convertesc și la prostul obicei al tragerii păcănelelor interlope, hop! dăm de ceva și mai parșiv: la PNL Galați cumetrie politică marca Gigel StânGâgă, doctrina micilor cu muștar de Hanu Conachi va fi servită în rețeaua Amanet Convert, inclusiv de către Varujan Dandanache, trimis de la Centru. Hă, hă, hă, ce ne mai plac glumițele astea țicnite!

Aici intră în sceneta sinistră a re-organizării celulei mafiote PNL Galați coordonatoarea trimisă de la Centrala de București a pesedismului revopsit în penelism – Nicoleta Pauliuc.   Personaj corect politic, adică erou al anonimatului colectiv de la PNL Ciucă, cunoscută de cunoscători doar ca cumnată a Primarului PSD din Munteni, Nicoleta Pauliuc a venit cu misiunea de a trece pe curat o organizație murdară de atâta cumetrism și mafiotism cras. A trezit imediat speranțe, care după o lună de veghe  s-au pus iar în adormire. Se cerea revoluție și meritocrație, s-a dat cu mucles pesedist și obediență de Covurlui.

Ce o recomanda pe Nicoleta Pauliuc să facă de râsu-plânsu șansa PNL Galați de a deveni partidul cu identitate liberală adevărată? Poate că e din cauze detectate de agentul de cleptomANI Valeriu Nicolae: „Nicoleta Pauliuc are și ea o facultate privată terminată care nu avea acreditare dar și cursurile la Colegiul Național de Apărare (știe băețiii ce știe :)). Are 8 împrumuturi acordate pe persoană fizică și 6 pe persoană juridică în valoare de 5.021.695 RON (peste 1.100.000 de EUR) și încă 212.000 EUR. Are în conturi mai puțin de 170.000 de EUR dar are și datorii care le ține acolo pentru orice eventualitate de 80.000 de EUR. În mod remarcabil nu menționează niciun nume pentru împrumuturi, că doar ne chișăm pe ea de Agenție Națională de Integritate. Soțul primește trei salarii din privat de la firme controlate de o familie super-șmecheră, cu care atât doamna deputat cât și el sunt și parteneri de afaceri. Au desigur și contracte cu statul că nu se putea atlfel. Valoarea salariului 25.014,  că doar nu e fraier să plătească taxe.”  

Ceea ce madam Nicoleta Pauliuc a anunțat (într-o convorbire telefonică cu subsemnatul, nu pe canalele de comunicare ale PNL Galați) a fi o revoluție a meritocrației în munca de partid – înscrieri la liber pe o listă de candidaturi, în stil uninominal, cu criterii de CV, de proiect politic și de integritate publică, din care urma să fie selectate de Comisia de Etică Județeană 20 de persoane, efectiv redus apoi la 12 propuneri de către Biroul Național) s-a dus deja pe pustia contrarevoluției.

                                                                Din ce în ce, cât pe ce, dar nu cine știe ce!

Aceasta pare să fie parola de serviciu sub care a acționat în refacerea PNL Galați madam Pauliuc. Carevasăzică, ca efect al ședinței de reconstruire a partidului după dezastrul electoral de la Locale și Europarlamentare, dezastru „coordonat” de tiri-complicii județenei PNL (George Stângă, George Scarlat, Atanasiu Onuț și Alexandru Șerban), re-coordonatoarea trimisă de la Centru a re-comandat Centrului să  se țină seama de liberalii de vocație și anvergură profesională, care au construit în diferite etape partidul. Aplauzeee! Trăiască competența și meritocrația!

Aceștia aparțin altei liste, a celor care au fost îndepărtați progresiv de liota de impostori pe care a promovat-o și infiltrate-o în structurile partidului (și statului) hârciogul politic Victor Dobre și striperul manelist George Stângă, secondați în ultimii ani de sinecuriști cu ifose, pretenții și aroganțe distructive, de teapa lui George Scarlat, Valeriu Atanasiu Onuț și Alexandru Șerban, Iulian Iosif, Sorin Dănăilă, Sorin Adrian Pîrvu, Aurelian Păduraru, Gina Brânzan și Valerica Dumitrache.

Încă din 12 august 2024, trompeta ziaristică Viața Liberă a sunat că „organizaţia judeţeană Galaţi va fi coordonată de acum înainte de Nicoleta Pauliuc, născută la Tecuci, pe 11 mai 1971, senatoare PNL de Ilfov începând din anul 2016”(!??), și că aceasta a anunțat prin biroul de comunicare facebook cum că „urmează o analiză serioasă privind situaţia din PNL Galaţi.”

Suntem la final de septembrie 2024 și se pare că revoluția Pauliuc s-a terminat. Sunt indicii brute că de fapt ea nici nu a început

Pe diferite canale și surse de proximitate am aflat că pe lista de 20 figurau persoane de competență și consistență profesională și morală, ce ar fi dat sens „coordonării Pauliuc” către o listă de candidaturi serioasă, cu greutate și atractivitate pentru electoratul dezamăgit și contrariat  de violarea și prostituarea ideii liberale. Aceștia sunt însă temerari rătăciți într-o adunătură de practicanți de bâză politică, ce-și dau coate și ghionturi, să se cațere cât mai sus pe listă.

Citim la nimereală din listă pe cei din categoria „la vremuri și liste noi, tot NOI”: Victor Paul Dobre, Anamaria Harabor, Valentin Radu, Cătălina Spac, Laurențiu Pricope, Angela Stela Ivan, Alexandru Șerban, George Stângă, Dan Neicu, Valeriu-Laurențiu Onose, Simona Antofi, George Scarlat, Iulian Boț, Georgia Mocanu, Cristian Dima, Onuț Valeriu Atanasiu,  Valerica Dumitrache, Gina Brînzan, Aurelian Paduraru.

Sunt doar o parte din cei care au distrus iremediabil imaginea liberală a partidului PNL, sunt oportuniștii care au făcut figurație în Consiliul Local practicând tehnica „opoziției de șoapte” la Ciuma Roșie PSD, sunt farseorii și traseiștii  ce și-au lipit pe frunte eticheta liberală doar pentru a sta atârnați de sinecuri și bugete, sunt pleșcarii funcțiilor de director specializați pe parandărăt electoral, porecliți „pușculițele lui StânGâgă”, sunt parveniți dispuși să-și cumpere un loc de parlamentar, sunt prostănaci, aroganți, duplicitari sau doar impostori și infiltrați. O mențiune specială pentru această listă a odioșilor terminatori care au capturat și distrus credibilitatea liberalismului la Galați merită făcută pentru Victor Dobre, inițiatorul acestei deraieri a PNL de pe calea liberală și cel care i-a „selecționat” de prin șanțurile politicii pe luzării de azi: George Stângă, Valeriu Atanasiu Onuț, Alexandru Șerban și George Scarlat.

Această listă a contrarevoluției peneliste nu a fost anunțată de coordonatoarea Nicoleta Pauliuc nici acum, când bifurile de cap de listă de candidaturi au fost puse de mahării peneliști la București. A confirmat doar că marți va veni la Galați ca să discute despre deciziile luate deja și că nu va candida pentru PNL pe listele de la Galați.

Luându-ne după aparențe și zvonurile de conjuncturi obscure, pe primele două locuri ale listei de deputați figurează George Scarlat și Cristian Dima, iar la Senat, primul  pe listă va fi …Varujan Vosganian???! Dacă va fi secondat de regele păcănelelor, Dan Neicu, caragața nominalizărilor pe listele PNL va fi desăvârșită.

Așadar, nu mai este primul pe listă luzărul Gigel Stângă, dar este primul celălalt Gigel al ratărilor, Gigel Scarlat

Cu forța intereselor obscure personale pe care a demonstrat că le susține mai presus de interesele publice (protector al groparului ANIF-FTIF Galați, pesedistul Petrică Bărceanu, a ratat trecerea infrastructurii de irigații de la organizația dubioasă FOUAI Câmpia Covurlui la FTIF Galați).

Ca șef al Comisiei de Agricultură din Senat, capul de listă PNL reșapată, George Scarlat, a apărat cu prioritate interesele în subvenționarea parcelelor cu stuf ale baronului de Giurgiu, pesedistul Paul Stănescu și câte alte chestii socoteli dubioase și cu iz infracțional.

A se vedea   titlurile de prima pagină: „Afacerea cu stuful din Deltă a familiei baronului PSD Paul Stănescu, în vizorul Parchetului European. O instituție guvernamentală a stopat plata subvențiilor de aproape 6 milioane de euro. Cum a ajuns fiul lui Stănescu să ceară bani europeni pentru stuf ca și cum ar fi pășune”.

Pe acest fond de vânzoleală/viermuială politrucistă e de așteptat că Gigel Stângă, scos din capul listei, va face totul ca slugile sale din teritoriu și din structurile de parandărăt bugetar  – primarii și directorii  – să o lase mai moale  cu munca de partid și de colectat bani publici pentru cheltuielile de campanie.

Sursele muncii de partid cu odioșii și siniștrii ei trimit mesaje șoc și groază, care, decriptate oportun, spun deja de un partid paralel ce se coace pe la miezul nopții la conacul de Vânători al lui StânGâgă. Pe axa dură a dedublării se află Radu Valentin, Cosmin Tătaru, Iulian Iosif, Alexandru Șerban, Dan Neicu și secretara Madalina. Ce e cu această abrambureală?

Scor mai mic, parlamentari mai puțini, e previzibil că PNL va obține mai puțin de 10 procente la județ și mai jos de 5 procente la municipiu

deci PNL abia dacă va prinde un deputat. Punct ochit și lovit de PSD! Pleașcă aberantă pentru Scarlat, ratare de colecție pentru Cristi Dima!

                                       Este încununarea unei „analize” neserios de lungă, abject de netransparentă, cu toate ușile închise

cu toate telefoanele decuplate, cu schimburi de înjurături și vulgarități, cu amenințări mafiote, cu izbituri în mese și în pereți, de au sărit tencuielile de pe pereții sediului jenant de ciorsăit al PNL Galați.

Începută cu stângul, revoluția de fugărire a satrapului Stângă de la PNL Galați a fost deviată într-o șușanea de cartier

După opt ani de ratat oportunități pentru municipiul și județul Galați, după opt ani în care PNL a pierdut constant din credibilitate și integritate, după opt ani în care cei doi Gigei de la PNL Galați au tras partidul într-o fundătură a cumetriilor și interlopismelor, iată-i reîncărcați cu aroganțe și tupeu, gata de o nouă repriză de tocat bugetul de parlamentar.

„Atât s-a putut!”- cam așa va ridica din umeri „coordonatoarea” Nicoleta Pauliuc

pusă în fața declarațiilor de mare entuziasm de la încredințarea misiunii. Cum spunea? „Mulţumesc conducerii Partidului Naţional Liberal PNL pentru încrederea de care a dat dovadă numindu-mă coordonatoare a organizaţiei judeţene Galaţi. Cred în potenţialul electoral şi politic al PNL Galaţi. Va trebui să vedem ce s-a întâmplat acolo la alegerile din 9 iunie şi ce lucruri pot fi îmbunătăţite în perspectiva alegerilor parlamentare (1 Decembrie) şi prezidenţiale (24 noiembrie şi 8 decembrie). Timpul ne presează şi, de aceea, trebuie să turăm cât mai repede motoarele… să vedem care sunt cauzele statu-quo-ului şi ce putem face pentru a ajuta organizaţia să îşi atingă acest potenţial. Eu cred că avem cei mai buni aleşi locali din judeţ, există deputaţi şi senatori activi la nivelul Parlamentului, etc., etc. Sunt optimistă. Va fi bine!”

Poate fi ceva mai indigest (ca să nu spunem grețos) de atât? Da, se poate!

Demonstrăm cu rafalele logoreice de optimirism ale candidatului Cristian Dima, surexcitat de viziunea reformiristă a „coordonatoarei” Pauliuc, care a reformat penelismul la Galați în stil Farfuridi: să-i schimbăm, dar să rămână tot ei, pe ici, pe colo sau pe dincolo!

Cităm din răgetele carpatice ale lui Cristi Dima: Astăzi am avut onoarea de a participa la o întâlnire esenţială alături de doamna senator Nicoleta Pauliuc, noul coordonator al organizaţiei judeţene PNL Galaţi, alături de o parte din colegii liberali proveniţi in baza fuziunii cu ALDE. Această întâlnire marchează un moment de cotitură pentru viitorul politic al judeţului Galaţi, un pas important în direcţia consolidării şi revitalizării forţei  politice liberale.

Din această perspectivă, doamna senator Nicoleta Pauliuc s-a dovedit a fi un adevărat catalizator pentru unirea şi mobilizarea echipei liberale. Cu o experienţă vastă şi o determinare de neclintit, ea aduce o viziune clară şi o strategie bine gândită pentru PNL Galaţi. Am convingerea că, sub coordonarea sa, vom reuşi să transformăm această organizaţie într-o forţă redutabilă, capabilă să obţină rezultate remarcabile la urne.

Este un moment crucial pentru noi toţi, iar unitatea şi cooperarea noastră vor fi esenţiale pentru succesul viitor.(…)PNL Galaţi, sub coordonarea doamnei senator Nicoleta Pauliuc şi cu susţinerea echipei noastre unite, este pregătit să ofere judeţului Galaţi o alternativă puternică şi credibilă.

 

„Tatițo, unde nu e moral, acolo e corupție, și o soțietate fără prințipuri, va să zică că nu le are!…” Zisă de vreo sută de ani de conu Caragiale. Regăsită etern în angoasele cetățeanului cinstit, care tocmai se iluziona că are (totuși) ce vota la alegerile din 2024 – un PNL dedicat istoric combaterii socialismului capitalist cumetrist liber schimbist de stânga-dreapta. Iată că (din nou) nu are.

Nu de moarte prin pesedism mă cutremur, ci de veșnicia lui, nu?

 

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

One commentOn Listele de la PNL Galați n-au scăpat de sindromul aburelilor de tip „Agamiță Dandanache”, ba, mai mult, s-au infectat cu paraziții indigestiei politice ce dau diarei  și vomă poporului prostit și aiurit: Ce naiba, mititeii de Hanu Conachi nu se pot Converti în valută la magazinele Amanet, trăgând de manetele păcănelelor?  

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu