Oțelul Galați, meci de tip somnifer la Ploiești cu Petrolul, o echipă plină de vedete expirate, scor 0-0. Oțelul Galați rămâne neînvinsă în Liga 1, după șase etape, și este în grafic fiind clasată acum pe locul 3

In Divertismind, Local, Sport

Oțelul Galați a venit astăzi (vineri) la Ploiești din postura unei echipe neînvinse, cu 3 victorii și două egaluri în 5 etape. Petrolul, o echipă care are în lot jucători mult mai bine cotați (vedete expirate, de fapt) decât cei ai Oțelului, cum ar fi Gicu Grozav, Sergiu Hanca, Paul Papp sau Alexandru Tudorie – care au jucat și în străinătate – pornea din start ca favorită, mai ales că juca pe teren propriu. Pe teren, însă, Petrolul nu a arătat mare lucru. Ploieștenii ar trebui să zică mersi că au obținut un punct în meciul cu Oțelul.

Petrolul beneficiază de o arenă modernă, spre deosebire de „ghereta” Oțelului din cartierul Țiglina, dar care, din păcate, are un gazon execrabil.

Ploieștiul are și un nucleu de fani care sunt alături de echipă, probleme ar fi cu „marii” investitori turci, care nu dau semne că ar avea banii cu care s-au lăudat și nici nu dispun de oameni care să asigure un management adecvat pentru a putea produce performanță (măcar un loc în play-off).

De la Oțelul Galați nu are nimeni mari așteptări.

Oțelul este o echipă cu un buget mic, cu jucători care nu au jucat pe la echipe mari, dar care se bazează pe unitatea grupului.

Și se mai bazează și pe disciplina de fier impusă de antrenorul Dorinel Munteanu, care e drept că este cam dictator și are un caracter dificil, cu grave ieșiri în decor, nedemne de Liga 1, dar atâta timp cât rezultatele bune îl țin în viață, nu îi poți reproșa cine știe ce, în calitate de suporter.

Oțelul s-a apărat bine la Ploiești și a încercat să țină jocul „sus”, cum spun specialiștii TV, și nu le-a dat șanse celor de la Petrolul, cel puțin în primele 25 de minute, moment în care tabela arăta 0-0.

Presiunea era pe Petrolul, pentru că juca pe teren propriu și voia să câștige cele 3 puncte puse în joc, nu pe Oțelul, care nu se supăra dacă meciul s-ar fi încheiat la egalitate.

La pauză a fost 0-0… pentru Oțelul

Am citit și noi declarațiile lui Dorinel Munteanu, date înaintea meciului, prin care el spunea că merge să câștige la Ploiești.

Dar, să fim serioși, astea sunt doar vorbe spuse înainte de meci pentru a-ți motiva jucătorii.

La ce meci a prestat Oțelul în prima repriză, Dorinel Munteanu a dat de înțeles că se mulțumește și cu un egal, ceea ce nu e deloc rău, pe terenul Petrolului.

Iar acest lucru s-a văzut: Oțelul nu a contat aproape deloc în atac, cel puțin în prima repriză, și a părut că se mulțumește și cu un egal.

Important era ca Oțelul să nu piardă meciul cu Petrolul.

În a doua repriză, în minutul 51, Maciel a dovedit încă o dată că este fotbalist când a făcut o fază de Play Station, cu driblinguri succesive, dar pe care nu a mai avut puterea să o finalizeze cu un șut decisiv care să îl învingă pe portarul Zima.


Fără Mogul are nevoie de sprijinul vostru. Donați o sumă de bani (în lei) în contul de mai jos al Asociației ALO și susțineți publicația faramogul.ro

RO 62 BREL 0002 0014 6866 0100


Apoi, timp de 10-15 minute, s-a jucat pe contre.

Ca la un meci de box când ambii boxeri lasă garda jos și își cară pumni în cap până când unul dintre ei se prăbușește la podea.

După care toți jucătorii au dat impresia că au obosit, că nu mai au chef să alerge.

Fazele clare de gol au lipsit până la final.

A fost o bară transversală, din ofsaid, a lui Rădulescu, de la Petrolul, și cam atât.

Noroc că meciul s-a jucat de la ora 19.00, iar telespectatorii nu au adormit la această partidă de tip somnifer.

Liga 1, cu toate firmele de pariuri care o sponsorizează, livrează un fotbal rudimentar, lipsit de spectacol, cu multe gafe în joc și puține faze de gol.

Ăsta este nivelul fotbalului românesc: foarte slab.

Toată lumea din Liga 1 o lălăie pe mulți bani din drepturile de televizare, iar în final păgubiți ies telespectatorii care își pierd vremea urmărind astfel de tentative de meciuri de fotbal.

Meciul Petrolul-Oțelul s-a terminat 0-0, scor final.

Chiar dacă nu a făcut un meci extraordinar, Oțelul Galați și-a atins obiectivul propus: nu a plecat învinsă de la Ploiești și continuă să adune puncte cu echipele așa-zis mari (FCSB, Farul, etc.).

Oțelul Galați se află în prezent pe locul 3 în clasament, cu 12 puncte, fiind neînvinsă în 6 etape disputate până în prezent (3 victorii și 3 egaluri).

Etapa viitoare, Oțelul Galați va juca pe teren propriu (vineri, 30 august 2024, de la ora 21.00) cu Sepsi Sf. Gheorghe.


Urmărește faramogul.ro și pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să ne ajuți să continuăm, ne poți face o donație dând click și AICI. Sau poți da click mai jos, spre contul de Patreon al ALTERNATIVA – Jurnalism Fără Mogul. Mulțumim!

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu