Cheltuieli enorme la Festivalul de Folclor Galați 2024, din bani publici. Mâncare de 102.197 de lei pentru o parte dintre participanți – mic dejun, prânz și cină. Dunărea SA a prins și ea două contracte. Primul pentru cazare în 9 camere duble, cu mic dejun inclus, în valoare de 4.277 de lei, și încă unul de 2.752 de lei. Închirierea scenei a costat 100.840 de lei. Apoi, s-a cumpărat apă plată la 0,5 litri, în total de 9.675 de lei (4.500 de bucăți). Motorina pentru autocarele cu care au fost transportați artiștii a costat 9.600 de lei (1.500 de litri). Fotograful Ionatan Țuțu a prins și el un contract de 8.000 de lei ca să facă poze + video la eveniment

In Actual, BugeTun, Local

Urmează două rânduri de alegeri în 2024 – parlamentare și prezidențiale – așa că PSD-iștii din Galați au băgat mâna adânc în bugetul local pentru a-i distra/ameți pe gălățeni astfel încât aceștia să le întoarcă votul la alegeri. „Marele” Festival de Folclor din Galați 2024, de care nu a auzit nici naiba, a înghițit și în acest an resurse importante din bani publici. O grămadă de firme, mai mult sau mai puțin apropiate de PSD Galați și de Costel Fotea (președintele CJ Galați), au prins contracte dolofane cu ocazia acestui festival care nu contează dincolo de granițele Galațiului.

Festivalul de Folclor „Doina Covurluiului” din Galați, desfășurat în perioada 23-26 august 2024 în Grădina Botanică, la care intrarea a fost gratuită, este, de fapt, un moft al președintelui CJ Galați, Costel Fotea (PSD).

Fotea este fan muzică populară, nu că acesta ar fi un lucru rău.

Dar nu este în regulă când tu, președinte al CJ Galați, spargi o grămadă de bani publici doar pentru a-ți face damblaua că îți place ție muzica populară.

Păi dacă îți place să îi asculți pe Lupii lui Calancea și pe Surorile Oșoianu, du-te pe banii tăi la un concert de-al lor, nu îți satisface poftele din banii tuturor gălățenilor.

Că, uite, poate unii gălățeni au alte gusturi muzicale.

Și poate că nu le plac pomenile din bani publici, dar cu toate astea sunt nevoiți să plătească și ei factura exorbitantă pentru un banal festival de folclor care nu contează absolut deloc nici măcar la nivel regional, darămite național.

Acest festival de duzină (o șușanea, de fapt) contează doar pentru liderii PSD Galați, care vor astfel să îi păcălească pe gălățeni să îi voteze și la parlamentare & prezidențiale.

Să voteze încă o dată cu PSD, un partid care s-a dovedit a fi toxic pentru Galați, în ultimii 34 de ani.

O spun statisticile, nu noi, începând cu depopularea masivă și continuând cu îmbătrânirea populației și cu lipsa investitorilor care să poată face măcar 150-200 de locuri de muncă noi în producție (nu la mall sau în videochat).

Joi, am scris despre faptul că Lupii lui Calancea și Surorile Oșoianu vor primi un onorariu record de 74.970 de lei (15.073 de euro) pentru un concert care va dura 70 de minute (așa scrie în contract).

Am mai spus că „trompeta” Pro Lider FM a prins și ea un contract de 1.500 de lei, sanchi, pentru promovarea Festivalului de Folclor.

Asta e: sunt ziare și așa-zise posturi de televiziune și de radio din Galați care trebuie recompensate de PSD Galați (Fotea și Pucheanu), din bani publici, pentru limbile în fund aplicate de-a lungul anului sau pentru faptul că ignoră cu bună știință să îi critice pe aceștia, preferând știri cu accidente rutiere de pe la Matca, cu comercianți amendați prin piețe, cu comunicate de presă de la Transurb (și alea tot din banii d-voastră sunt plătite, nu vă faceți griji) și alte nimicuri care nu îi deranjează deloc pe cei care conduc Galațiul.

Astăzi, revenim cu alte cheltuieli enorme pe care le-a făcut Centrul Cultural Dunărea de Jos din Galați, o instituție subordonată CJ Galați, adică baronului PSD Costel Fotea.


Fără Mogul are nevoie de sprijinul vostru. Donați o sumă de bani (în lei) în contul de mai jos al Asociației ALO și susțineți publicația faramogul.ro

RO 62 BREL 0002 0014 6866 0100


Aproape toți invitații (artiștii) care vor cânta la Festivalul de Folclor Galați 2024 au avut trei mese asigurate: mic dejun, prânz și cină.

Unii dintre aceștia au avut și cazarea asigurată, tot din bani publici.

De exemplu, CJ Galați, prin Centrul Cultural Dunărea de Jos, va achita firmei Everfoodlogistic SRL Galați, cu sediul pe str. Barboși nr. 29 din Galați, suma de 102.197 de lei, pentru „Servicii de servire a mâncării (mic dejun, pranz și cină) participanți Festival Folclor 2024 și Târgul Meșterilor Populari” – link AICI către achiziția de pe SEAP și vezi captură foto mai jos.

Firma Dunărea SA a prins și ea două contracte.

Primul contract este în valoare de 4.277 de lei iar în acești bani sunt cuprinse următoarele servicii, cităm din descrierea achiziției de pe SEAP (link AICI).

„Cazare cu mic dejun: 9 duble/ 24-25.08.2024 (1 noapte): 349 lei/noapte/camera + taxa oraș 3.20 lei/noapte/camera 1 dublă/ 23-24.08.2024 (1 noapte): 295 lei/noapte/camera + taxa oraș 2.71 lei/noapte/camera 1 dublă / 23-27.08.2024 (4 nopți): 295 lei/noapte/camera + taxa oraș 2.71 lei/noapte/camera.

Tarifele includ: – Mic dejun buffet – Wi-Fi & LAN network gratuit – TVA (9%)

Tarifele exclud: taxa de oraș (1% din valoarea fără TVA a tarifului)”,

se precizează pe SEAP, la „cumpărarea directă” obținută de Dunărea SA – vezi captură foto mai jos.

Al doilea contract obținut de Dunărea SA este de numai 2.752 de lei și presupune prestarea următoarelor servicii, cităm tot de pe SEAP:

„Cină set-menu: 18 pers/24.08.2024 x 75 lei/pers. x 1 zi 4 pers./26.08.2024 x 75 lei/pers. x 1 zi 2 pers./ 23.08.2024 x 75 lei/pers. x 1 zi. Pensiune completă (prânz și cină set-menu): 2 pers./ 23-27.08.2024 x 150 lei/pers./zi x 4 zile”,

se precizează în documentele contractului de 2.752 de lei adjudecat de Dunărea SA.

Evenimentul, pe nume Festivalul Folclorului Galați 2024, trebuia musai filmat pentru ca apoi președintele CJ Galați, Costel Fotea, să aibă ce posta pe contul său de Facebook.

Și aici s-a găsit un om, un fotograf pe nume Ionatan Țuțu, care va încasa 8.000 de lei pentru că va face poze și un montaj video de la eveniment, cităm:

„Descriere: Studioul nostru vă stă la dispoziție cu toate echipamentele profesionale necesare pentru fotografierea și filmarea evenimentelor de complexitate mica-medie ca și activitate. Filmare și fotografiere pentru cele 4 zile de eveniment (1 fotograf ) (1 Videograf ). Video – 60-90 minute montajul final, Număr de fotografii predate în format final, editate la full rezoluție: 500-600. Stocarea materialeleor realizate se va face pe platforme de maxima siguranță și vor fi păstrate până la 3 luni de la data evenimentului”,

se precizează în documentul de pe SEAP atașat cumpărării directe de pe SEAP – link AICI, care a fost adjudecată, în fix două ore de la lansare, pentru prețul „corect” de 8.000 de lei, de fotograful Ionatan Țuțu, al cărui SRL este înregistrat în comuna Rediu din județul Galați (vezi captură foto mai jos).

Ionatan Țuțu este un fotograf de nunți, care în urmă cu câțiva ani a lucrat și prin presa din Galați, parcă și pe la Viața liberă dacă nu greșim.

Țuțu are un SRL „puternic”, de asta și l-a și înregistrat în comuna Rediu, pentru că, se știe!, acolo este patria fotografilor profesioniști din județul Galați.

Ionatan Țuțu a mai derulat și în trecut contracte cu instituții publice din Galați.

Mai departe.

Artiștii care vor cânta la Festivalul de Folclor din Galați 2024 au și transportul asigurat, evident.

Unii dintre ei vor fi luați de la Aeroportul Otopeni, căci sunt așteptați să vină să cânte „mari artiști” de prin Egipt, Georgia, Ucraina, Cipru, Macedonia de Nord şi Slovacia, artiști de care nu au auzit decât cel mult vecinii lor de scară.

Pentru transportul acestor artiști, CJ Galați a achiziționat 1.500 de litri de motorină Euro 5 de la Bulrom Petroleum SRL Galați, cu sediul pe Drumul de Centură nr. 1 – link aici către SEAP, la prețul de 6,40 lei/litru – vezi captură foto mai jos.

În total, 6,40 lei x 1.500 litri = 9.600 de lei pentru cele patru zile de festival – vezi încă o captură foto mai jos.

Scena? Păi, scena e importantă, ce Dumnezeu!

Trebuie să fie lată și lungă cât un feribot, cu paișpe ecrane (exagerăm, evident), ca să se vadă președintele Fotea pe ele atunci când aplaudă ca un țărănuș.

Scena pentru Festivalul de Folclor a fost închiriată de la firma Procesor Tech SRL Galați, care are sediul pe str. Constuctorilor nr. 25, și a costat 100.840 de lei (link aici către achiziția de pe SEAP).

Achiziția s-a făcut prin „cumpărare directă” în mai puțin de trei ore, în data de 26 iulie 2024 – vezi captură foto mai jos.

Da, dar apa de la fâsss…tivalul folcloric al lui Fotea face toți banii 🙂

Apa plată nu putea să lipsească de la un astfel de eveniment „planetar” de care nu a auzit nici naiba.

Așa că organizatorul evenimentului Festivalul Folcloric, și anume Centrul Cultural Dunărea de Jos Galați, a cumpărat nu mai puțin de 4.500 de doze de „apă minerală plată” la 0,5 litri, Izvorul Muntelui, de la SC Daniel SRL –  link aici către achiziția de pe SEAP, în valoare totală de 9.675 de lei – vezi captură foto mai jos.

Dar câtă apă beau ăștia, oameni buni? Iau și-acasă sau cum?

Băi, dar o casă sau o vilă nu le-o da Costel Fotea (din fonduri publice) artiștilor care au venit să cânte la „marele” Festival de Folclor Galați 2024?

Serios că e păcat.

Păi după ce le-a asigurat cazarea, trei mese pe zi, onorarii record și transportul cu 1.500 de litri de motorină și scenă cât feribotul, ar fi cazul să le dea, domn’e, și o casă, că poate sunt oameni amărâți printre acești artiști și s-ar bucura și ei la o vilă mai mică.

Gălățenii au bani să plătească, nu vă faceți griji, dovadă că oricât de tare ar fi buzunăriți/jecmăniți de PSD-iști, la final ei votează tot cu PSD.


Urmărește faramogul.ro și pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să ne ajuți să continuăm, ne poți face o donație dând click și AICI. Sau poți da click mai jos, spre contul de Patreon al ALTERNATIVA – Jurnalism Fără Mogul. Mulțumim!

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

2 commentsOn Cheltuieli enorme la Festivalul de Folclor Galați 2024, din bani publici. Mâncare de 102.197 de lei pentru o parte dintre participanți – mic dejun, prânz și cină. Dunărea SA a prins și ea două contracte. Primul pentru cazare în 9 camere duble, cu mic dejun inclus, în valoare de 4.277 de lei, și încă unul de 2.752 de lei. Închirierea scenei a costat 100.840 de lei. Apoi, s-a cumpărat apă plată la 0,5 litri, în total de 9.675 de lei (4.500 de bucăți). Motorina pentru autocarele cu care au fost transportați artiștii a costat 9.600 de lei (1.500 de litri). Fotograful Ionatan Țuțu a prins și el un contract de 8.000 de lei ca să facă poze + video la eveniment

  • Măi nene, te cam contrazici singur. Festival de care nu a auzit nimeni, dar cu invitați din străinătate. Și ca să o dregi, arunci cu oala de lături și în ăștia că și așa nu citesc fițuica ta (din lipsă de limba română). Urât, foarte urât.

    • Ia spuneți așa, fără Google, 3-4 nume de trupe cunoscute din străinătate care au venit la Festivalul Folcloric din Galați. Să fim serioși, nu a auzit nici naiba de aceste ansambluri folclorice. Am putea paria că nici în țara lor nu sunt cunoscute. Auzi, cică au venit unii din Egipt. Da, exact asta așteptau gălățenii: să îi asculte pe unii din Egipt, în rest ei erau zen cu toată muzica de pe mapamond. Cu Egiptul era o problemă, dar iată că PSD-istul Fotea a rezolvat-o și pe asta 🙂 . Păi nu le rezolvă Fotea pe toate… din bani publici?

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu