Dorinel Munteanu are un salariu mai mare decât al antrenorului campioanei FCSB. Oțelul Galați este o echipă de pluton, alimentată cu 8 milioane de lei pe an din bani publici, în timp ce campioana FCSB este susținută exclusiv din bani privați, de Gigi Becali

In Actual, Divertismind, Sport

Tot auzim peste tot că ar trebui să primeze criteriul performanței. Că oamenii ar trebui să fie plătiți în funcție de performanțele pe care le realizează. Corect, așa ar trebui să fie. Numai că la Galați, mai ales în administrația publică, în justiție, sănătate, învățământ, ba și la echipa de fotbal Oțelul Galați lucrurile stau fix pe dos. Este premiată mediocritatea. Cum să câștige antrenorul Oțelului Galați, Dorinel Munteanu, plătit și din bani publici, suma de 16.000 de euro net lunar (80.000 de lei net/lună), mai mult decât antrenorul campioanei României, care încasează 15.000 de euro/lună, iar acesta din urmă este plătit din bani privați? E, iată că în orașul sărac și îmbătrânit Galați orice este posibil.

Chiar dacă acum se află pe locul 1 în Liga 1 (după numai 4 etape), Oțelul Galați rămâne o echipă de pluton care în sezonul trecut nu a prins primele 6 locuri din play-off, așa cum a promis antrenorul Dorinel Munteanu (foto în stânga) la începutul sezonului.

Nu mai spunem că Oțelul s-a făcut de râs atunci când a pierdut finala Cupei României în fața unei echipe din Liga a 2-a, Corvinul Hunedoara.

Pe scurt, în mandatele mult lăudatului antrenor Dorinel Munteanu, Oțelul Galați nu a realizat mare lucru.

Nu a câștigat niciun trofeu, nu a prins un loc în play-off, nimic.

Da, Oțelul Galați a reușit două promovări succesive până în Liga 1, sub conducerea lui Dorinel Munteanu, dar aici s-a pus punct.

În schimb, salariul lui Dorinel Munteanu, de 16.000 de euro net/lună, potrivit Gazeta Sporturilor, este mai mare decât cel al antrenorului campioanei FCSB, Elias Charalambous (foto în dreapta), care încasează 15.000 de euro net lunar, conform declarațiilor făcute de patronul echipei, Gigi Becali, pentru Digisport. (vezi foto mai jos).

Adică antrenorul campioanei României are un salariu mai mic decât al unei echipe care în sezonul trecut nu s-a clasat nici măcar în primele 6 echipe.

Iar gălățenii aplaudă acest lucru, deși salariul lui Dorinel Munteanu este plătit și din banii lor, pentru că sunt bani publici la mijloc.

La FCSB sunt bani privați (banii lui Gigi Becali), pe când Oțelul primește numai în acest an (2024) suma de 8 milioane de lei (1,6 milioane de euro) de la Consiliul Local (CL) Galați, pe filiera Pucheanu-PSD.


Fără Mogul are nevoie de sprijinul vostru. Donați o sumă de bani (în lei) în contul de mai jos al Asociației ALO și susțineți publicația faramogul.ro

RO 62 BREL 0002 0014 6866 0100


Mai mult, deși FCSB este o entitate privată, se știe salariul antrenorului Charalambous: 15.000 de euro/lună.

Dar FCSB a câștigat titlul de campioană anul trecut, despre ce vorbim?

La Oțelul Galați, echipă care primește 8 milioane de lei bani publici, salariile sunt ținute la secret.

Antrenorul Dorinel Munteanu nu vrea să spună ce salariu are, nici soția lui, Paulina Mihailopol, nu știm câți bani câștigă lunar, în calitate de director economic, Babicu Munteanu tace și el, „ofițerii” de presă de la Oțelul (că, mai nou, s-au făcut toți „ofițeri”, au grade pe sub cămașă, nu mai sunt niște simpli PR-iști, niște banali scriitori de comunicate de presă) nu spun nimic pe marginea acestui subiect.

Este o tăcere mormântală la Oțelul Galați, iar gloata aplaudă și aprobă frenetic această tăcere pe marginea unui subiect de interes public, care ar trebui limpezit rapid.


Urmărește faramogul.ro și pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să ne ajuți să continuăm, ne poți face o donație dând click și AICI. Sau poți da click mai jos, spre contul de Patreon al ALTERNATIVA – Jurnalism Fără Mogul. Mulțumim!

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

10 commentsOn Dorinel Munteanu are un salariu mai mare decât al antrenorului campioanei FCSB. Oțelul Galați este o echipă de pluton, alimentată cu 8 milioane de lei pe an din bani publici, în timp ce campioana FCSB este susținută exclusiv din bani privați, de Gigi Becali

  • al 4-lea articol despre salariul lui Dorinel? faptul ca ai transferuri gratuite de „pluton” cum zici tu. el nu este antrenor este manager. adica are mai multe functii (taie si spanzura) . unde vrei tu sa ajungi cu articolul? sa mearga lumea pe stadion sa zica Dorinel ia 1000 salariu? ai cotizat la echipa? ca sunt ceva multi suporteri care o fac. cum se numeste echipa? fii rezonabil! daca primul articol mi sa parut ok si am citit cu atentie .restul au fost bla bla „maimuta” bla bla „injura face drege” bla bla. meri tu antreneaza otelul pe nimic si tine in liga 1 fara buget de transferuri fii tu mai bun!

  • Nu sunt fan , Dorinel Munteanu, Otelul, Primărie, Pucheanu, . Nimic din toate astea!
    Dar ti s-a cășunat rău pe Dorinel Munteanu. Ziua si articolul. Parca văd că o sa ajungă ca „Tânăr și neliniștit” la episodul 5000.
    Pentru mine , curiozitatea ar fi, de unde a plecat asta? Te-ai găsit pe strada cu el si te-a înjurat, te-a jignit? Care e povestea? Te urmăresc de prea mult timp, si îmi dau seama că ceva a declanșat asta!

    • Nu are nimeni nimic cu Dorinel Munteanu, iar acesta nu este un conflict personal cu antrenorul Oțelului Galați. Tot respectul pentru Dorinel Munteanu ca fost fotbalist. Dar dacă tot m-ați întrebat, eu nu m-am întâlnit în viața mea cu Dorinel Munteanu, nu am vorbit niciodată cu dumnealui la telefon, nu l-am sunat după niciun meci, pur și simplu nu am interacționat niciodată cu omul/antrenorul Dorinel Munteanu. Nu avem niciun interes la Oțelul Galați, credeți-ne că nu vrem să îi luăm locul lui Dorinel Munteanu 🙂 Tot ce am scris sunt informații de interes public: vrem doar să facem lumină, să aflăm salariul lui Dorinel Munteanu, al soției dumnealui, al managerilor de acolo, al „ofițerilor” de presă, al tuturor angajaților de la Oțelul Galați. Toate aceste informații ar trebui să fie publice, la liber, pe site-ul Oțelul Galați, să le putem consulta cu toții. Discuția asta despre salariile soților Munteanu este mai veche, nu am inventat-o noi. Nu noi ar trebui să răspundem la întrebările d-voastră ci antrenorul Dorinel Munteanu, cel care este plătit (și) din bani publici. Mulți bani publici, pentru că Oțelul Galați a primit numai în anul 2024 suma de 8 milioane de lei de la CL Galați. Așa că, cu tot respectul, ar trebui să îi chestionați pe Dorinel Munteanu, pe cei din conducerea Oțelul Galați (care primesc bani publici), nu pe noi care doar semnalăm niște lucruri care nu ni se par în regulă. Numai bine.

  • Pai probabil in toata romania sunt zeci de exemple. O rugaminte. te rog spune ce eveniment o data la 2 saptamani in galati aduna 5-6000 oameni! Eu zic ca sunt echipe gen Craiova, Cluj, Arad, si alte echipe sponsorizate majoritar din bani publici. si sume mai mari. avand in vedere ca Dorinel face cam tot ce tine de club…nu ma intereseaza cati bani ia. Comparatia vs campioana romaniei …. sa zicem ca nea Gigi e si el jumate de antrenor acolo pe cand la Galati e doar Dorinel. sa nu uiti ca Dorinel tot cu echipa de pluton a castigat campionatul si Supercupa romaniei. moment in care Galatiul a intrat pe harta sportiva a europei. Otelul vs Man united, vs Benfica , Basel in grupele Uefa champions league. clubul a pornit din banii suporterilor care inca mai sponsorizeaza echipa. Adica ok comportamentul lui nu are scuze mai ales ca acolo erau si copii. dar in acelasi timp omul face din rahat bici. Parerea mea!

    • Răspundem, cum să nu? Ați întrebat ce eveniment mai strânge 5000-6000 de oameni la Galați. Știți ce fel de evenimente? Doar alea organizate din bani publici pe Faleză, cum ar fi Zilele Orașului, Ziua Recoltei (niște kitsch-uri cu mici, cu vată de zahăr pe băț, cu căciuli de blană), adică niște evenimente unde nu se plătește intrarea. Bine, ele sunt evenimente aparent gratuite, dar care „costă”, evident. Și lumea vine la mocangeală. Problema este de ce nu se fac spectacole din bani privați în Galați? De ce nu aduc agențiile de impresariat private trupe mari care să concerteze în Galați (e drept că nici nu ar avea pe unde, dar se poate găsi o soluție, la o adică). Înseamnă că știu ceva agențiile astea de impresiariat. Știu că ies pe minus, că Galațiul nu este un oraș ofertant. Nu vedeți că în Galați totul are legătură cu statul, cu banul public. Oțelul funcționează și pe spatele banilor veniți de la Consiliul Local Galați (8 milioane de lei în 2024). Concertele alea Forza ZU de la Galați s-au făcut tot din bani publici, mare parte din presa din Galați (nu e cazul nostru, stați liniștit) trăiește tot din contracte cu Primăria Galați (Pucheanu) și CJ Galați (Fotea), așa că e cam greu să mai avem așteptări. Dar noi suntem optimiști. Numai bine.

      • Pai tocmai. Sa va zic un secret? Oamenii se duc cu miile la stadion pentru dorinel. pana sa fie dorinel antrenor. nici in finala cupei intertoto nu erau oameni pe stadion. asta cu vre-o 2 ani inainte sa vina Dorinel. acum nu scuzam comportamentul dar ce salariu ia el, stai linistit echipa nu e finantata din bani publici in totalitate. si daca ia 16000Euro … sa fie. cum ziceam diferenta dintre Dorinel si antrenorul fcsb este faptul ca ala face ce ii zice patronul iar dorinel e manager. unul destul de bun. cred ca avem mai multe probleme prin oras si alte discutii mult mai interesante decat salariul lui Dorinel. De 10 ani se face stadion se face pod peste dunare (pe sub dunare)…apa potabila prin judet de la fantana si autostrada direct prin centrul Galatiului pe la Focsani …astea sunt probleme …. noi astia aplaudicii de la stadion ne bucuram ca in etapa 4 echipa e pe locul 1. Spor si sanatate

        • Până acum, singura „performanță” a lui Dorinel Munteanu, în ultimul sezon, este că Oțelul nu a retrogradat. Restul e propagandă. Oțelul nu a realizat absolut nimic, anul trecut, în afară de a-și menține locul în Liga 1. Asta deși Dorinel Munteanu a declarat că el vrea să ducă echipa în play-off. Nu a dus-o. Ba a pierdut și finala Cupei României cu o echipă de Liga a 2-a. Și deși Oțelul nu a câștigat titlul de campioană, Dorinel Munteanu are un salariu mai mare (din bani publici) decât cel care în acte este antrenorul campioanei României (FCSB), o echipă care nu primește bani publici, așa cum se întâmplă la Oțelul (8 milioane de lei/an).

          • salariu, bani publici. decat sa dau la un parlamentar pensie speciala , prefer sa ii dau lu dorinel 100000 pe luna. mult succes

  • Cred că această persoană are ceva de împărțit cu antrenorul Otelului.E treabă lui dar ce a făcut el la Oțelul nu face nici doi antrenori de la FCSB.
    De fapt cred că nici nu știe cine este antrenorul Wcsbu-lui,cel care tine loc de antrenor ia banii degeaba.
    Ceea ce nu se poate spune de antrenorul Oțelului.
    Să-i fie rușine persoanei care tot latră și jignește antrenorul nostru.

    • Nu-i miroase gura deloc, lui Dorinel Munteanu. Ce treaba ai tu cu autorul. Înjură-l daca minte. El a sesizat niște fapte, tu daca vrei, bagi la cap sau nu.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu