David Popovici, un mare campion, a avut acum o unghie mai mare și a câștigat aurul olimpic. La două sutimi de secundă, mai puțin decât un clipit. În 2021, Ion Țiriac spunea despre Popovici: „Dacă nu își tăia unghiile, avea medalie olimpică la 16 ani”

In Actual, National

Două sutimi de secundă. Știți cât înseamnă asta? Mai puțin decât un clipit. Cu atât a câștigat David Popovici aurul olimpic la 200 de metri. David Popovici, un mare campion, a făcut o cursă fantastică în care a revenit pe ultimii 15 metri și a reușit să atingă primul peretele bazinului care anunță câștigătorul. Este o mare victorie pentru acest băiat care nu dispune deloc de condițiile celor pe care i-a învins în finala pentru aurul olimpic.

David Popovici, la numai 19 ani, a luat primul aur olimpic la masculin din istoria natației românești.

Fete din România au mai câștigat aurul la înot, dar niciodată un băiat.

David Popovici este deja un mare campion care a scris istorie și a reușit să facă o cursă de senzație la 200 de metri, la olimpiada de la Paris.

A fost condus, la un moment dat era în urmă, pe locul 3, părea că va rata și podiumul, dar pe ultimii 15 metri a tras de el și a ajuns primul, cu numai 2 sutimi de secundă în fața celui de-al doilea clasat, britanicul Matt Richards.

Știți cât înseamnă 2 sutimi de secundă?


Fără Mogul are nevoie de sprijinul vostru. Donați o sumă de bani (în lei) în contul de mai jos al Asociației ALO și susțineți publicația faramogul.ro

RO 62 BREL 0002 0014 6866 0100


Două sutimi de secundă înseamnă mai puțin decât un clipit.

Glumind un pic, putem spune că David Popovici a avut unghia mai mare decât cel de pe locul 2 și a reușit să atingă primul peretele bazinului care anunță câștigătorul.

În 2021, pe vremea când David Popovici avea 16 ani și a ratat podiumul la olimpiada de la Tokyo (a luat locul 4), tot la 2 sutimi de secundă, Ion Țiriac a făcut o declarație în stilul său caracteristic, că Popovici ar fi putut lua medalie și atunci dacă nu își tăia unghiile.

„Dumneavoastră puteți accepta că noi vrem medalie olimpică de la un tânăr de 16 ani, căruia i-a lipsit unghia aia. Dacă nu își tăia unghiile, avea medalie olimpică la 16 ani”,

a declarat Ion Țiriac, în 2021, la emisiunea „Tema zilei” de la TVR, potrivit Prosport.

E, de data asta, în iulie 2024, David Popovici a avut toate unghiile la el, cum se spune.

Unghii lăsate să crească atât cât trebuie, totul „regulamentar”, atât cât să îl ducă pe David Popovici către medalia olimpică de aur la 200 de metri.

Ce cursă a făcut băiatul ăsta, incredibil!


Urmărește faramogul.ro și pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să ne ajuți să continuăm, ne poți face o donație dând click și AICI. Sau poți da click mai jos, spre contul de Patreon al ALTERNATIVA – Jurnalism Fără Mogul. Mulțumim!

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu