Să facă imediat un pas în față gălățenii care au tot afirmat în ultimii 7-8 ani că DNA nu există la Galați. Iată că DNA Galați există! Și nu doar că există ci are și rezultate extraordinare, cum ar fi, de exemplu, acest caz senzațional de identificare și capturare a unei femei care a făcut o fraudă cu un prejudiciu de nivel planetar: 34.053 de lei.
Nu știm cât timp au lucrat bravii procurori DNA Galați la acest caz extrem de complex, care putea destabiliza economia UE, dar un lucru e cert: acești procurori merită statuie, să îi țină minte toată lumea!
Păi când vreodată ați mai auzit voi că niște procurori DNA au reușit să dovedească o infractoare de un asemenea calibru, care a deturnat fonduri (bașca, erau fonduri europene!) în valoare totală de 34.053 de lei, adică 6.800 de euro?
Oameni buni, voi realizați despre ce vorbim aici?
Sunt 6.800 de euro, adică un munte de bani. Asta da captură!
Iar acuzațiile formulate de procurorii DNA Galați nu lasă loc de dubii, puțină atenție vă rugăm:
„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unei inculpate, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene şi fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată”,
a precizat DNA – Structura Centrală în cadrul unei informări cu privire la cauzele finalizate de procurorii DNA Galați în lunile ianuarie și februarie 2023.
Iar din rechizitoriul întocmit de procurorii DNA Galați reiese clar cum această femeie-agricultor a încercat să șteargă urmele faptelor sale falsificând documente și făcând uz de fals.
„În cursul anului 2021, inculpata a depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente falsificate chiar de ea (adeverinţe, contract închiriere etc.) pentru a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă, pentru o suprafaţă de teren de 32,60 ha pe care nu o deţinea în realitate.
Prin aceste demersuri, inculpata a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 34.053 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brăila cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză”,
a precizat DNA.
Dar ce cred astfel de gospodine eșuate care s-au retras strategic în agricultură? Că Galațiul este sat fără câini și fără procurori DNA și că oricine poate întocmi un dosar plin de falsuri pe care să îl depună la APIA pentru ca apoi să se îmbogățească peste noapte cu suma de 34.054 de lei?
Cred că suntem cu toții de acord că echipa de procurori care a lucrat la acest caz fără precedent merită din plin titlul „Echipa Anului”.
Hai, aplauze furtunoase și valuri mexicane în tribune, vă rugăm…