Sexy consiliera PSD Galați Andreea Naggar a primit cadou un post de secretar de stat. Am întrebat-o ce anume o recomandă pentru această funcție

In Local, National, Politruci&Traseiste

Andreea Anamaria Naggar, 36 de ani (foto), cunoscută și drept „sexy consiliera PSD Galați”, a fost numită, acum 3 zile, secretar de stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Numirea este una surprinzătoare pentru că Naggar nu a gestionat și implementat vreodată proiecte cu fonduri europene.

În 2016, Andreea Naggar era o simplă avocată din Galați, cum sunt cu zecile.

Cariera Andreei Naggar a început să prindă însă brusc viteză, în 2016, când a fost pusă pe un loc eligibil în lista PSD Galați pentru Consiliul Județean (CJ).

Au fost voci care au spus că accederea d-rei Nagar pe liste la alegerile din 2016 s-ar fi datorat și bunei relații pe care ea o avea la acea vreme cu președintele organizației de tineret a PSD Galați, Marius Mărgărit, zis Ciasuri, devenit la rândul său deputat PSD în luna decembrie a aceluiași an.

La ședințele CJ Galați, consiliera PSD Andreea Naggar a impresionat doar la capitolul vestimentar, de se întreba lumea de unde o fi având ea bani să își cumpere haine de firmă, pentru că în declarația de avere aferentă anului fiscal 2015 (prima depusă după ce a fost aleasă consilier județean) susținea că, în calitate de avocat, a câștigat 12.800 de lei net anual, adică aproximativ 1.000 de lei net lunar.

În prezent, Andreea Naggar se află la al doilea mandat de consilier județean, fiind realeasă pe listele PSD Galați la alegerile locale din septembrie 2020.

O primă recompensă consistentă pentru Andreea Naggar a venit anul acesta, în luna februarie 2022, când a fost numită pe linie de partid în conducerea Carfil SA Brașov, o societate care produce tehnică militară, aflată 100% în subordinea statului român, reprezentat prin Ministerul Economiei.

Nu se știe exact ce fel de țeavă a cărat prin întreprindere d-ra Andreea Nagar, pentru că pe site-ul Carfil nu există nici în ziua de azi, la 4 luni de la numirea ei, informații cu privire la postul pe care l-a ocupat.

Unii din presă au afirmat că ea ar fi fost numită președinte al Consiliului de Administrație (CA) la Carfil SA, în timp ce alții au spus că ar fi fost administrator special.

În orice caz, indemnizația lunară a Andreei Naggar la Carfil SA Brașov a fost de aproximativ 10.000 de lei net lunar.

Între timp, Andreea Naggar pare să își mai fi revenit cu banii, pentru că în cea mai recentă declarație a ei de avere au apărut câteva depozite bancare, printre care și unul de 30.000 de euro.

De joi, 23 iunie 2022, Andreea Naggar a început să joace în altă ligă, devenind demnitar cu acte-n regulă.

Andreea Naggar a fost numită secretar de stat (vezi foto mai jos) în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (fostul minister al fondurilor europene), aflat în portofoliul PSD, care se va ocupa de implementarea PNRR.

În luna aprilie 2022, cotidianul Adevărul scria că Guvernul Ciucă avea deja cel mai mare număr de secretari și subsecretari de stat (118 în total) din toate guvernele de după 1990. Și că numărul acestora urma să crească.

Mărirea numărului de secretari de stat, scria ziarul Adevărul, care cita surse guvernamentale, trebuia făcută pentru a găsi funcţii pentru oamenii PSD, în condiţiile în care o parte dintre organizaţiile judeţene liberale nu voiau să accepte demiterea oamenilor lor din Executiv.

Andreea Naggar este al 5-lea secretar de stat la Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, însă schema mai cuprinde un subsecretar de stat și 3 secretari generali adjuncți.

Ce să caute un absolvent de Drept, o avocată la absorbția de fonduri europene?

Și nu oriunde, ci într-o poziție de top, aceea de secretar de stat?

Știm, în politică sunt importante vocea și talentul, iar dacă există și susținere puternică din partea partidului, atunci poți accede în orice post de conducere.

Andreea Naggar: „Am luat contact cu modalitatea de accesare a fondurilor europene”

Am contactat-o vineri pe Andreea Anamaria Nagar pentru a o întreba ce o recomandă pentru postul de secretar de stat la fonduri europene și cine anume din PSD Galați a susținut-o pentru această funcție, pentru că, din informațiile noastre, această persoană ar fi ministrul Economiei, Florin Spătaru, originar din Galați.

De altfel, pe pagina de Facebook  a Andreei Anamaria Naggar, ultimele sale postări sunt niște distribuiri ale „faptelor de vitejie” făcute de ministrul Spătaru, semn că cei doi rezonează cel puțin într-un punct.

Iată mai jos întrebările noastre și răspunsurile de PR primite de la Andreea Naggar.

1. Cine anume din PSD Galați v-a propus (susținut) pentru postul de secretar de stat?

Andreea Naggar: Am fost propusă pentru funcția de secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene de către Organizația Județeană Galați a Partidului Social Democrat, organizație din care fac parte de mai bine de 10 ani.

2. Circulă informația că în spatele numirii d-voastră s-a aflat ministrul Economiei, Florin Spătaru. Confirmați acest lucru?

Andreea Naggar: Nu cunosc sursa informației la care faceți referire, însă nu o pot confirma întrucât nu are nicio legătură cu realitatea. Numirile sunt făcute doar de către primul – ministru Nicolae Ciucă.

3. Ce anume din CV-ul d-voastră vă recomandă să ocupați acest post de demnitar în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene?

Andreea Naggar: Experiența profesională, cariera juridică pe care am dezvoltat-o în cei 11 ani de avocatură precum și activitatea de consilier județean (din anul 2016 până în prezent) sunt recomandări pentru a ocupa funcția de secretar de stat.

4. Ați mai derulat, gestionat sau implementat vreodată proiecte europene sau nu aveți experiență în acest domeniu? Dacă da, când și cum anume ați lucrat cu fonduri europene?

Andreea Naggar: Experiența pe care o am în ceea ce privește proiectele europene are două componente: cariera juridică și funcția de consilier județean. Prin prisma activității profesionale am luat contact cu modalitatea de accesare a fondurilor europene, cu mecanismele acestor proceduri și legalitatea documentațiilor întocmite. De asemenea, în calitate de consilier județean am participat activ la toate proiectele cu fonduri europene derulate de Consiliul Județean, fiind familiarizată cu aceste proceduri. Cu siguranță, toată această experiență acumulată îmi va fi de folos în funcția de secretar de stat in Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene.

5. Considerați că numirea în postul de secretar de stat este o sinecură pe care ați primit-o pe linie de partid?

Andreea Naggar: Nu cred că poate fi considerată o sinecură de partid învestirea unei persoane care, la momentul numirii, are o carieră profesională independentă, foarte bine conturată, cum este cazul meu. Sunt un om care a dezvoltat o carieră juridică, nefiind dependentă financiar în niciun moment de vreun job politic. Pe de altă parte, nu știu ce înțelegeți dvs. prin sinecură, însă cred că funcția de secretar de stat presupune implicare și multă muncă, aspecte incompatibile cu termenul folosit.

6. Dacă nu este o sinecură, atunci ce anume considerați că a contat decisiv în numirea d-voastră în postul de secretar de stat?

Andreea Naggar: Cei care mă cunosc știu că sunt un om responsabil, dedicat, muncitor, pentru care un nou proiect înseamnă seriozitate și implicare.

În zilele următoare, vom afla ce atribuții va avea Andreea Naggar în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, un minister care printre altele se va ocupa și de implementarea proiectelor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în valoare de 29 miliarde de euro.

Sursa foto: Facebook/Andreea Anamaria Naggar


Dacă-ți place ce citești și vrei să continuăm, ne poți face o donație AICI. Sau poți da click mai jos, spre contul de Patreon al ALTERNATIVA – Jurnalism Fără Mogul. Mulțumim!

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu