Atât de tare s-au degradat vremurile pe care le trăim încât orice habarnist poate ajunge prefect peste noapte. În Galați, de exemplu, ne-am trezit în funcția de prefect cu tot soiul de personaje insalubre care nu aveau nimic în comun cu această demnitate. Artizanii numirii prefecților… defecți au fost, evident, cele două partide care de câțiva ani își bat joc de încrederea oferită de alegători, ne referim la PSD și PNL.
În iunie 2020, în plină pandemie, un individ șters pe nume Eugen Hristache era numit de PNL în funcția de prefect al Galațiului.
Desemnarea lui Eugen Hristache ca prefect a fost cel puțin hilară pentru că acesta era instructor auto înainte să ajungă în Prefectura Galați mai întâi ca subprefect și apoi ca prefect plin (vezi foto mai jos).
Practic, Eugen Hristache, pensionar special din MAI la numai 47 de ani, i-a făcut semn cursantului să tragă pe dreapta că el tocmai a fost chemat la prefectură ca să conducă județul Galați în relația cu Guvernul României pe timp de pandemie.
Instructorul auto Eugen Hristache nu a rezistat decât 4 luni în funcția prefect (iunie – octombrie 2020), fiind înlocuit de Gabriel Panaitescu, susținut la vremea respectivă de USR Galați.
Panaitescu mai fusese prefect și subprefect de Galați, dar avea un trecut dubios, pe care însă cei de la USR Galați și l-au asumat fără să clipească.
Fostul „independent” Claudiu Gavril a pupat ghiulul PSD pentru funcția de prefect
Iată că numirile scandaloase la vârful Prefecturii Galați continuă. Ba chiar și mai abitir, am putea spune.
Claudiu-Sorin Gavril (foto deschidere) este noul prefect al Galațiului, începând de joi, 13 ianuarie 2022.
Numirea tecuceanului Claudiu-Sorin Gavril, din partea PSD, în funcția de prefect al Galațiului vine să confirme încă o dată faptul că și o coadă de mătură poate ajunge prefect dacă are susținerea politică necesară.
În 2016, Claudiu Gavril a candidat fără succes ca independent la Primăria Tecuci, sprijinit însă de PNL.
Patru ani mai târziu, în 2020, Gavril a intrat din nou în cursa pentru Primăria Tecuci, de data asta din partea partidului Uniunea Independentă Pentru Tecuci (UIPT), dar și de data asta a pierdut.
Între timp, fostul independent și ex-liberalul în simțiri Claudiu Gavril a schimbat macazul către PSD pentru că, vorba aia, foamea de putere este mare la oamenii mici, nesemnificativi.
Așa a ajuns Claudiu Gavril, în ianuarie 2022, prefect al Galațiului, nominalizat fiind de PSD Galați.
Gavril este un inginer agronom care exploatează sute, poate chiar mii de hectare în comuna Corod (județul Galați) și nu numai.
Iată ce declara agricultorul Claudiu Gavril, în anul 2018.
„Eu sunt promotorul tehnologiilor intensiv-conservative. Deci cheltuiesc atât cât trebuie pentru a obţine un înalt randament de producţie. Se ştie că tehnologiile de cultură de tip intensiv implică cheltuieli mai mari pentru a realiza recolte pe măsura investiţiei şi a efortului depus.
Recolta medie de grâu s-a apropiat de 8.000 kilograme la hectar, dar am avut parcele care au dat şi 8.800 kg/ha. La porumb, pe o suprafaţă cultivată de 250 hectare, am produs aproape 10.000 kg/ha.
Producţii bune am înregistrat şi la rapiţă, unde m-am închis în contabilitate cu 4.200 kg/ha. Floarea-soarelui nu am cultivat anul acesta.
Evident că am fost ajutat în acest an şi de regimul bun al precipitaţiilor din perioada primăvară-vară”,
a scris revista Ferma în urmă cu 4 ani, în februarie 2018.
Ce treabă să aibă sula unui inginer agronom din Tecuci cu Prefectura Galați?
Teoretic, niciuna.
Conform legii, prefectul trebuie să fie înalt funcționar public (ÎFP, nu doar simplu funcționar public) și chiar suntem curioși să vedem cum a ajuns Claudiu Gavril ÎFP.
Nu de alta, dar Claudiu Gavril nu s-a sinchisit să își depună încă CV-ul și declarația de avere actualizată pe site-ul Prefecturii Galați.
PSD Galați a făcut și în anii trecuți numiri scandaloase în fruntea Prefecturii Galați.
Să ne aducem aminte, de exemplu, de Claudiu Brînzan, un fost jurnalist de duzină la Viața Liberă, care s-a înșurubat în PSD Galați și care, grație sprijinului maleficului Dan Nica, a reușit să devină, în anul 2009, ditamai prefect al Galațiului.
Acum a venit rândul agricultorului Claudiu Gavril, iar peste câțiva ani, cine știe?, o să auzim că o coadă de mătură tocmai a depus jurământul pentru funcția de prefect al județului Galați.
Sursa foto deschidere: contul de Facebook al lui Claudiu Gavril
3 commentsOn Și o coadă de mătură poate ajunge prefect al Galațiului! Un agricultor din Tecuci tocmai a fost numit prefect de Galați. Acum 2 ani, un instructor auto devenea prefect al Galațiului
Îmi pare rău, dar facultate de înalți funcționari publici nu există. Dacă vroiai să fii pe felie mai bine cereai fișa postului pentru funcția de prefect și descopereai uimit studiile necesare ocupării funcției. Așa, doar arătăm că suntem doar jurnaliști cu simbrie.
Primo, o mică documentare gratis pentru habarniști țâfnoși:
„Institutul Național de Administrație, prin direcția de specialitate, asigură formarea continuă a unor categorii specifice de personal din administrația publică: potențiali candidați la ocuparea unei funcții publice corespunzătoare categoriei înalților funcționari publici, funcționari publici, personal care își exercită activitatea în baza unui contract individual de muncă sau a unui contract de management, persoane alese sau numite în funcții de demnitate publică sau asimilate acestora, aleși locali și alte categorii.”
Secundo, dacă tot susțineți că suntem „jurnaliști cu simbrie”, poate spuneți aici, să vadă toată lumea, cine ne plătește „simbriile” și despre ce sume este vorba. Că apoi venim și noi cu documentele (adeverințele de salarii) doveditoare.
Dar, bineînțeles că ne așteptăm la un răspuns în doi peri sau o tăcere plină de… neînțelesuri. Dealtfel, tradițional postacică…
Primo: eu vorbesc de fișa postului aferentă ocupării funcției de prefect. Pentru că acolo este prevăzută sau nu obligativitatea deținerii unei certificări INA. Sau poate stipulează că certificarea se poate obține și ulterior ocupării funcției. Multe fișe de post pentru funcționarii publici chiar așa menționează, să dețină sau să urmeze ulterior numirii pe funcție în termen de … acreditare INA. Dar, până nu o solicităm oficial nu avem de unde ști.
Secundo: jurnaliști cu simbrie, adică vă încasați salariul dar profesionalismul lasă de dorit.