Când polițiștii păzesc interlopi pe la priveghiuri, maneliști minori dansează pe capota mașinii de poliție | VIDEO

In Actual, National, NePriveste

Doi puști din comuna Tâmboești, județul Vrancea, au ajuns în arest fiindcă au făcut publică o maimuțăreală pe capota portbagajului unei mașini de poliție.

Polițiștii s-au supărat fiindcă au fost făcuți de râs pe rețelele sociale și, ca să arate că pot, i-au încadrat la distrugere și se pregătesc să-i țină arestați cel puțin 30 de zile.

Cei doi minori vrânceni care s-au urcat pe o autospecială de poliție parcată chiar în fața sediului de poliție rurală și au dansat în ritmuri de manele nu s-au mulțumit doar cu satisfacția proprie, ci s-au înregistrat și au distribuit un filmuleț  pe TikTok.

Ei bine, fix asta a răsculat demnitatea-n bravii polițiști care altminteri habar n-aveau că se dansase pe mașina lor de serviciu. Probabil că erau foarte absorbiți de muncă la sediu de n-au auzit hărmălaia de afară, după cum se vede în video, mai jos…

Blânzi și umili cu șefii de clanuri, intransigenți cu minorii teribiliști

Nu-i vorbă, polițiștii sunt capabili de multe umilințe când cred ei că nu-i știe prea multă lume. Vă mai amintiți cum păzeau priveghiul Duduienilor și negociau cu capii clanului acestora prin curtea bisericii la ceas de înserat anul trecut? A pățit ceva Berechet, comisarul care conduce poliția Capitalei?…

În cazul de față însă se vede clar că polițiștii au fost pe fază rapid.

„La scurt timp după vizionarea imaginilor video înregistrate şi postate, cei doi minori au fost identificaţi şi conduşi la sediul poliţiei, pentru audieri, fiind cercetaţi în cadrul unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere”

spune comunicatul emis de IPJ Vrancea, conform Agerpres citat de Radio Iași. Și se vede din ilustrațiile transmise de IPJ VN că așa-zisa „conducere la sediu” a fost de fapt o ditamai arestarea, cu mascați și tot tacâmul!

Ei bine, dacă ăștia doi au 15 și 16 ani și sunt cercetați pentru distrugere – a vopselei probabil fiindcă cu greu se poate observa vreo avarie reală la mașină – iar, pe de altă parte, milițiștii/polițienii care răspundeau de autovehicul n-au nimic de declarat, înseamnă că ăștia doi, așa cum îi vedem, au oricum mai multă minte decât toate organele lu’ pește prăjit…

Fiindcă, să nu uităm, capetele adăpostite de șepci nu s-au prins ele de capul lor că ar fi mașina de serviciu distrusă sau vandalizată, vai!

Abia după ce au apărut imaginile pe rețelele sociale, au aflat și ei că le fusese „distrusă/vandalizată” mașina – de care oricum aveau grijă ca de ochii din cap, ha-ha-ha!…

Apropo, poate mai țineți minte cum vă arătam că umblau polițiștii de la rutiera gălățeană cu mașina lovită și ruginită în zona avariată, dar pe mine mă opreau să mă șicaneze pentru niște zgârieturi pe vopsea…

Practic, supărarea polițiștilor pare că a plecat de la mediatizare, nu de la fapta în sine.

Adică, bre, de dansat pe mașină se poate, ba și câte nu se pot întâmpla chiar în ea – șpăgi, întâlniri de taină cu tanti de pe șosea… Dar de ce ați filmat și ne-ați dat pe sticlă?!…

Pe scurt, nu mașina de poliție e distrusă în cazul de față. Ci imaginea poliției române este praf și pulbere, în general! De șefi buni ce are și angajați cu coloana dreaptă…

„Umflați-i și la zdup cu ei!”

Normal, într-o țară întreagă la cap, cei doi minori erau aduși cu majorii care răspund de ei la secție și abia aceia erau trași la răspundere, eventual amendați.

Iar dacă era să se dea un exemplu public, cu acceptul celor care răspundeau de ei, ca să aibă și o valoare educativă pedeapsa, li s-ar fi putut cere să spele mașina, bun plătit din bani publici. Spălat interior-exterior, program complet, filmat și dat pe rețelele sociale, să-i vadă toată lumea. Așa se face educația cetățenească, de față cu toată comunitatea.

Doar că la mintea maneliștilor de ocazie s-au coborât niște maneliști în lege dacă le putem spune așa.

Mai exact, dintr-o actualizare a comunicatului IPJ Vrancea, aflăm că

Cei 2 minori au fost reținuți pentru o perioadă de 24 ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Vrancea, urmând a fi efectuate propuneri legale prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani.

Acum, pe bune, la ce credeți că se pot referi „propunerile legale” prin intermediul parchetului? Altceva decât la arestare pe 30 de zile, arest la domiciliu sau cel puțin control judiciar.

Și când v-am spus că, din păcate, s-ar putea ca ăia doi care se maimuțăreau pe autoturismul de poliție s-ar putea să aibă mai multă minte decât capete de sub șepci credeați că este o frază doar retorică?…

Veți spune că asta este legea, strâmbă, nu-i pot încadra decât la distrugere (chiar dacă cu greu poate o expertiză să constate mai mult decât niște zgârieturi cum fac și pisicile când se hârjonesc peste mașini prin parcări) fiindcă la ultraj ar fi trebuit să bată, să lovească ori să insulte măcar un polițist, un funcționar, un magistrat, un jandarm sau un alt militar.

Da, o fi așa, dar știți de ce nu prevede legea și nuanțe vizavi de luarea în derâdere, lovirea sau distrugerea însemnelor autorității ori a autovehiculelor ori clădirilor acestora?

Fiindcă și mulți polițiști, funcționari, magistrați etc. de genul celor care foloseau mașini cu însemne să păzească interlopii, să-și rezolve interese personale ori doar să se dea în spectacol ar fi trebuit sancționați că-și fac de râs uniforma, mașina, însemnele, poziția, instituția. E mai simplu să bagi la zdup minori decât să te ocupi de infractorii cu greutate.


Dacă totuși te-ai hotărât să dai o mână de ajutor jurnaliștilor de la Alternativa – Jurnalism fără mogul, poți face o donație AICI. Sau poți da click mai jos, spre contul de Patreon. Mulțumim oricum, fie doar și pentru lectură!

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

You may also read!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu