Gospodărire Urbană SRL Galați, o societate de tip monopol în subordinea Consiliului Local (CL) Galați, se află într-o situație ingrată, cu multiple procese aflate pe rolul instanțelor de judecată.
Două instanțe de judecată din Galați au hotărât că Gospodărire Urbană SRL Galați trebuie să dea 500.000 de lei (100.000 de euro) către Electrica Galați pentru serviciile prestate între anii 2013-2016.
Inițial, datoria a fost de 148.933,87 de lei, potrivit acestui dosar aflat pe rolul Curții de Apel Galați, dar suma a crescut între timp la 524.621 de lei.
Mai grav este că și Primăria Municipiului Galați, separat, are de plătit alți 133.540 de lei tot în contul curentului electric furnizat la Plaja Dunărea, un bun de patrimoniu imobiliar public pe care Gospodărire Urbană SRL a încercat să-l facă pierdut din administrare o vreme ca să scape de plata curentului electric.
Amănunte vă vom da într-un articol separat fiindcă este absolut hilar și incalificabil ce se întâmplă cu bunurile publice date în administrarea unor pseudo-societăți comerciale gestionate de majoritatea PSD de peste 30 de ani, în Galați.
Decizia instanței nu este deocamdată definitivă.
Dar două instanțe din Galați, Tribunalul și Curtea de Apel, au decis că Gospodărire Urbană nu are dreptate în procesul cu Electrica Galați.
Contactat telefonic, directorul Gospodărire Urbană SRL Galați, Dragoș Magearu, ne-a declarat că societatea pe care el o conduce a pierdut în două instanțe de judecată și că datoria nu este cea reală.
„Este un proces mai vechi cu Electrica, din anii 2013-2016, de pe vremea când eu nu eram director la Gospodărire Urbană. Am pierdut de două ori până acum, deși am demonstrat că noi nu am funcționat decât 5 luni pe an, dar ei ne-au pus consumul de curent la paușal, pe tot anul. Asta deși Plaja Dunărea era închisă între lunile septembrie și mai. Ni se impută suma de 500.000 de lei și probabil va trebui să dăm acești bani. Nu sunt la birou acum, dar când ajung vă trimit ce am primit de la instanță, să vedeți că vorbim de 500.000 de lei imputați”,
ne-a declarat, telefonic, directorul Gospodărire Urbană Galați, Dragoș Magearu, care a ținut să precizeze însă că societatea pe care el o conduce o duce bine, că totul este ok și că are un profit brut de 1 milion de lei, la finalul lunii septembrie 2021.
Păi și-atunci, l-am întrebat pe dl. director Magearu, dacă tot a făcut profitul brut mare cât casa, de 1 milion de lei brut, de ce mai cere ajutor, milă financiară din partea Consiliului Local (CL) Galați, mai ales că Gospodărire Urbană nu a ajuns în situația să fie executată silit, să îi fie poprite conturile?
Încă nu s-a ajuns la executare silită.
Or fi bani de dat înapoi, dar nu mâine, nici poimâine. Poate peste 2-3 ani.
Și-atunci, tu de ce ceri bani astăzi? Iar Consiliul Local Galați îți aprobă imediat cererea?
Ceva nu e în regulă.
Despre problemele de la Gospodărire Urbană am scris deja, vezi articolul mai jos.
Probleme mari la Gospodărire Urbană Galați, dar nu și pentru directori. Societatea anunță reducerea profitului brut cu 276.000 de lei. Salariile de 8.500 de lei net ale directorilor rămân însă intacte
Este foarte mare suma de 500.000 de lei.
Asta înseamnă 100.000 de euro.
Bani plătiți din bani publici!
Dar oare cum a mai primit curent electric Gospodărire Urbană Galați, în perioada 2013-2016 și după acei ani, dacă nu a mai achitat facturile?
Nu de alta, dar gălățenii cinstiți sunt debranșați după 45 de zile dacă nu își plătesc în timp util facturile la energie electrică.
E, uite că Gospodărire Urbană Galați a reușit, că e instituție condusă de niște șmecheri locali.
Iar acum Gospodărire Urbană Galați se judecă cu Electrica Galați (Muntenia Nord) ca să nu plătească.
Nu a vrut să plătească prima dată suma imputată.
Nu a vrut nici a doua oară.
Iar acum s-ar putea să ajungă în situația să aibă de plătit de 3 ori mai mult, și anume 500.000 de lei, din banii fraierilor de gălățeni, desigur.