Disperare uriașă la Primăria Galați! Nu mai sunt bani probabil nici de salarii și cheltuieli curente de vreme ce s-au apucat de poprit conturile gălățenilor pentru taxe și impozite pe 2021. Asta deși anul nu s-a sfârșit, nici calendaristic, nici fiscal.
Și să nu credeți că ditamai social-democratul Ionuț Pucheanu – căruia probabil mulți încă-i țin poza electorală pe post de icoană tămăduitoare care a și furat dar a și făcut rahatul praf – s-a apucat de poprit conturile rău-platnicilor.
De exemplu, conturile proprietarului ruinelor de pe Coșbuc, de la care se plânge că nu primește sumele cu care a fost amendat. Sau de la firmele care „uită” să-și plătească impozitele pe diverse imobile valoroase, de pe care iau vagoane de bani pe chirii, sau care amână cu anii plata taxelor de concesiune sau a chiriilor pe terenurile luate din domeniul public.
Nu, nicidecum!
Acelea s-au înscris deja la coada milogilor de partid pentru care, în decembrie, se va emite iar o hotărâre de consiliu local prin care se scutesc majorări și penalități sau poate chiar debite cu totul. Cum făcea Viorel Ștefan, fost vicepremier al guvernului Grindeanu, pesedist de frunte al Galațiului, mâna dreaptă a lui Dan Nica înainte de a fi numit auditor la Curtea Europeană de Conturi (#EuropeanCourtOfAuditors).
Salariu de 22.000 de euro lunar pentru deputatul PSD Galați Viorel Ștefan. “Tăticul” de la Trecere Bac dă lovitura!
Viorel Ștefan deținea, prin firma Navrom la care este acționar prin intermediul grupului TTS, fostul Cămin al Marinarilor rebotezat pompos Navrom Centrul de Afaceri, și a fost scutit de taxe locale pe patru ani!…
Citește Administrația Pucheanu a scutit pe 4 ani de la plata impozitelor locale firmele apropiate PSD Galați. “Ajutorul” a fost de 3 milioane de lei
Plan de încasări cu „bătrânelele”, precum milițiștii/polițienii de la Locală
La fel ca „oamenii legii” ce se dau intransigenți cu bătrânele care vând o legătură de pătrunjel pe aleea către piață și le amendează grav fiindcă nu au casă de marcat și cod fiscal, Primăria condusă de social-democratul Ionuț Pucheanu a început cu speriatul pensionarilor ce nu „s-au prezentat” la coada umilitoare de la Taxe și Impozite Locale.
Iată mai jos înștiințarea de poprire adresată unei pensionare de 73 de ani căreia mai avea puțin și-i stătea inima în loc dacă nu avea un fiu răzbătător care să meargă și să le pună „mâna-n gât” „perceptorilor”, „jupuiților” (vezi Moromeții), „recuperatorilor” Primăriei Galați.
Practic, ceea ce vedeți mai sus la „natura obligației bugetare” sunt, de fapt, jumătăți de taxe sau impozite. Sumele datorate doar până pe 15 martie anul curent.
Adică, pentru o pensionară de 73 de ani care locuiește singură în două camere, avem jumătate din taxa de ecarisaj, jumătate din cea de habitat, jumătate din impozitul pe apartament și pe cota indiviză din terenul de sub blocul din zona centrală a unui cartier mărginaș.
Se vede clar că sumele sunt cele pe anul în curs, datorate până la 15 martie, după mărimea majorărilor. Actul este întocmit în baza unui titlu executoriu din 17 iunie 2021 (vezi paragraful 3, rândul 2).
Ceea ce este foarte grav este că Primăria Galați a poprit atât pe contul unde biata femeie primește pensia, dar și pe cel unde are o descoperire de cont cu card. Deci banii nici măcar nu-i aparțin, sunt ai băncii.
Administrația PSD a Galațiului, de la amărâți, vrea banii ca la curve
În Primărie se încasează actualmente salarii de două sau trei ori mai mari (!!!) ca acum patru-cinci ani, când și-a început primul mandat de edil-șef Ionuț Pucheanu.
Schemele de personale sunt umflate mai ceva ca baloanele aniversare, ba se mai și contractează servicii de la terți ce ar trebui prestate de angajații existenți ai Primăriei. Cel mai la îndemână exemplu, serviciul de monitorizarea presei, plătit regește unei firme private (amănunte în alt articol vizavi de beneficiarii reali) când biroul de presă numără vreo patru angajați din care nici măcar unul nu a răspuns ieri, joi, 7 octombrie, în jurul orei 14, la apelurile telefonice repetate sau la emailul prin care ceream o poziție vizavi de situația aberantă descrisă chiar în acest articol.
Cheltuielile de funcționare ale Primăriei, inclusiv cu mașini de serviciu, telefoane și chiar internetul furnizat de finul primarului, Costel Gafton, au atins valori incredibile, iar aleșii și clientela de partid PSD nu știu ce posturi să-și mai împartă și cu câte mâini să mai încaseze de prin consilii de administrație și alte sinecuri.
Dar pentru că toate cele de mai sus au un preț, cineva trebuie să plătească. Cu vârf și îndesat.
Iată de ce, mai nou, gălățenii sunt jupuiți și prin popriri pentru sume ce nici măcar n-au ajuns la scadență, taxe și impozite locale anuale desfăcute uneori artificial în jumătate – cum sunt cele egale sau mai mici de 50 de lei pe an, care de plătit nu se pot plăti decât pe de-a-ntregul, dar de poprit se vede că se poate și pe jumătăți.
Iar când vine vorba de diverse cheltuieli de care comunitatea chiar are nevoie, municipalitatea pretinde că rata de colectare a taxelor și impozitelor locale este mică, că acestea nu se plătesc, deși e greu de crezut că vreun pensionar sau vreun salariat nu are cont bancar care să-i poată fi poprit, cu sălbăticie, cu interpretarea cu rea-credință a legii după cum se vede.
Înseamnă că, de fapt, legea se aplică doar pentru „căței”. „Dulăii” care se pun bine cu partidul și-l sponsorizează în campanii ca apoi să împartă parandărătul în mandat beneficiază de scutiri și eșalonări, amânări la plată etc. Iar „grosul” banilor se ia de la amărâți fiindcă tot le-a plăcut lor să voteze PSD fără-număr, ca să-și plătească taxele și impozitele precum tariful la curve, cu banii înainte.