PSD-istul Dragoș Magearu, ajuns director pe linie de partid, îi face puturoși pe gălățeni. „Dacă nu vor să muncească…”

In Economic, Local

La 35 de ani ai lui, ajuns mare director pe linie de partid, PSD-istul Dragoș Magearu are reacţii cel puţin neinspirate (ca să nu zicem deplasate) la adresa gălăţenilor. Magearu, care a fost numit în urmă cu câteva zile de primarul Ionuț Pucheanu în funcția de director general interimar la SC Gospodărire Urbană SRL Galați, a insinuat, în cadrul unui interviu, că gălățenii ar fi niște puturoși care nu vor să muncească.

Dragoș Magearu este un tip care și-a construit CV-ul pe spatele PSD. Apropierea față de PSD (unde a ajuns președinte al organizației de tineret) i-a adus tânărului Magearu un loc de muncă la defuncta Apaterm, în 2007, imediat după terminarea facultății cu specific economic din cadrul Universității Româno-Americane.

Dar adevăratul salt avea să îl facă Dragoș Magearu, în 2013, atunci când trambulina PSD l-a propulsat în curtea APDM Galați, unde în scurtă vreme a ajuns director executiv, cu un salariu de bugetar de lux.

În paralel cu funcția de director la APDM (Administrația Porturilor Dunării Maritime), Dragoș Magearu a încasat și încă încasează bani și de la Apă Canal Galați, în calitate de membru al Consiliului de Administrație, unde a fost numit de PSD.

Acum, Dragoș Magearu a devenit director general interimar la Gospodărire Urbană SRL Galați, fiind propus pentru această funcție de prietenul său de la Organizația de Tineret a PSD Galați, primarul Ionuț Pucheanu (PSD).

Nici nu s-a instalat bine în funcția de director că Magearu a insinuat într-un interviu acordat ziarului „Viața liberă” că lipsa de personal de la Gospodărire Urbană ar fi cauzată și de faptul că gălățenii nu ar dori să muncească. Altfel spus, gălățenii sunt puturoși.

„Lipsa personalului o resimțim în toate compartimentele din societate. Am de gând să rezolv problema salariilor (la Gospodărire Urbană – n.n.), pentru că, din păcate, în momentul de faţă, poate noi nu suntem atractivi din punct de vedere salarial. De asemenea, voi apela şi la oameni din exterior, pentru a acoperi acest deficit. Înţeleg că e o procedură mai amplă, care durează cel puţin patru luni până să se perfecteze şi să poţi aduce oameni din afară. Dar, dacă aceasta este situaţia şi aceasta este piaţa în momentul de faţă, dacă ai noştri nu vor să muncească, vom apela sau vom încerca să apelăm la personal din Vietnam, Sri Lanka, Nepal şi alte ţări care pot furniza forţă de muncă”, a spus noul director general Dragoș Magearu în interviul din „Viața liberă” (link mai sus).

Să vină directori din Suedia sau Austria la conducerea Gospodărire Urbană

O declarație cel puțin neinspirată, din punctul nostru de vedere. Și asta pentru că este deplasat să insinuezi că gălățenii ar fi pututoși, atâta timp cât chiar tu, Dragoș Magearu, recunoști că nivelul salarial de la Gospodărire Urbană este unul care lasă mult de dorit.

Dar, dacă gălățenii nu vor să muncească (vorba aia, pentru că nu le place munca, putoroșii naibii!), atunci directorul Dragoș Magearu, care a muncit muuuult de tot la viața lui în funcțiile oferite pe linie de partid de către PSD Galați, va apela la străini.

Perfect de acord. Noul director Dragoș Magearu poate să apeleze și la extratereștri, nu doar la străini din Asia.

Dar înainte de asta, în calitate de cetățeni, am dori și noi ca la conducerea Gospodărire Urbană SRL Galați să fie aduși directori din Suedia, Finlanda sau Austria, că ne-am săturat de experimente de tipul Bogdan Ardean (fost TSD-ist și el, prieten cu primarul Pucheanu) sau acum cu Dragoș Magearu, care sunt numiți pe linie de partid, fără să fi demonstrat că merită să ocupe postul de director la societatea care de ani de zile nu reușește să tundă niște amărâte de buruieni în Galați.

În foto: Dragoș Magearu împărțind mărțișoare, de 1 Martie 2017, într-o acțiune a TSD Galați

Sursa foto: Pagina de Facebook a TSD Galați


Află în acest link cum poți să susții financiar activitatea publicației independente „Alternativa – Jurnalism fără mogul”.

 

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

11 commentsOn PSD-istul Dragoș Magearu, ajuns director pe linie de partid, îi face puturoși pe gălățeni. „Dacă nu vor să muncească…”

  • Colegul tau (securist, dupa conceptii, dar asta e, nu-l mai schimbi acum…) se plangea ca soferii (deci cu o pregatire si ceva raspundere) au salariul prea mare (3700-3900 brut). Acum veniti Dvs. si ne spuneti ca 2600 brut e prea putin… Nu vreti sa va puneti de acord intre voi si apoi sa treceti la scris tampenii? Cat ar trebui sa aibe unul care taie frunze (la caini, eventual)?

    • Ești agresiv, predispus la jigniri și prost informat în comentariile tale, dar cu toate astea am decis să îți răspund, în loc să îți șterg comentariul, să te banez și să te las în plata Domnului. Cel mai probabil, ai făcut referire la salariile de la Cantina de Ajutor Social, despre care am scris un articol în data de 19 iunie 2019 (vezi în arhivă). Ok, atunci să comparăm mere cu mere, nu mere cu pere. Un muncitor calificat de la Cantina Săracilor, care probabil mai schimbă o yală la ușă și în rest stă la umbră, are 4.793 de lei salariu brut (cât un șofer, că tot ai adus vorba). Pe de altă parte, tot un muncitor calificat, de la Gospodărire Urbană SRL (un cosaș, în cazul nostru), are salariul minim pe economie – 2.080 de lei. Conform fostului director Bogdan Ardean, într-o discuție oficială cu subsemnatul, un cosaș cu vechime poate ajunge la cel mult 1.400 de lei net, ceea ce înseamnă un salariu brut de maxim 2.500 de lei. Iar un cosaș nu stă la umbră, ci are normă zilnică, de 250-300 de metri pătrați pe oră. Ție ți se pare că 2.080 de lei este un salariu decent comparativ cu 4.793 de lei (vorbim de sume brute) cât au un muncitor calificat (cosaș) de la Gospodărire Urbană respectiv un muncitor calificat de la Cantina Socială?

  • Domnule draga, care pana mea e „calificarea” unui cosas??? Si, lasand asta la o parte intrebarea (la care nu indrazniti sa raspundeti) ramane: care ar fi salariul „corect” pentru un cosas „calificat”???

    • Stați, stați puțin. Știu că pare aiurea, dar asta e realitatea: cosașii sunt muncitori calificați. Și mie mi s-a părut deplasat, dar fostul director Ardean mi-a spus că există o calificare în acest sens, că nu se poate da motocoasa pe mâna oricui, pentru că respectivul s-ar putea răni pe el însuși sau i-ar putea răni pe alții, din nepricepere. Nu sunt eu în măsură să răspund cât anume ar trebui să câștige cu cosaș, care muncește timp de 8 ore, în soare, cu normă de tuns iarba, dar e limpede că actualul salariu de 1.400 de lei net este o batjocură, dovadă și lipsa cererilor pentru acest loc de muncă, la Gospodărire Urbană. Iar dacă aruncăm o privire în curtea celorlalte societăți din subordinea Primăriei Galați (Consiliului Local) și observăm că alții beneficiază de un salariu brut de peste 4.000 de lei, fără să aibă cine știe ce calificare sau responsabilități pe umeri, parcă realizăm că e ceva greșit în „tabloul” ăsta. Iată o temă de dezbatere pentru consilierii locali, fie ei de la putere sau din opoziție. Numai bine și spor la treabă.

      • Cu toata stima, insa nu ajungem la niciun rezultat continuand discutie in acest mod. 1400 (1500, in fapt…) e o bataie de joc. Dar e un salariu platit pentru un om care (teoretic) are de lucru maxim jumatate de an – daca-l consideram cosas „calificat”. Iarna ar trebui angajati „lopatari de zapada” – calificati si ei (si, binenteles, stau in frig, umezeala etc.). Deci probabil si aia merita mai mult de 1500. Si vara ar sta degeaba – ei sunt calificati „la zapada”. De ce nu indrazinit sa propuneti un salariu? E mult 2000/2500/3000 pentru un cosas la stat? V-ar sari in cap toti angajatii „pe minim” din mediul privat, nu?

        • Mihai ANGHELUȚĂ, Jr.

          Dar de ce nu gândim altfel? Ia să respecte și Gospodărire Urbană codul muncii și să curseze oamenii anual, ca la privat, două săptămâni pe cosit, alte două pe îndepărtat zăpada, șase luni pe manevrat diverse utilaje etc. Și an de an i-ar „crește” în curte niște adevărați lucrători pe COR-ul indicat de comentatorul de mai jos, pricepuți și vara, pricepuți și iarna (că sub zăpadă tot spațiu verde este), și la tăiat copaci, și tuns iarba, și peisagistică, și mânuit ultilaje mecanizate pentru diverse lucrări, poate și pentru subcontractat la lucrări în mediul privat, pe la vile care vor grădini îngrijite, pe la firme care vor să-și organizeze gazonul și curțile, și plantele din interior etc. Decât o masă de 5-6 sute de necalificați pe care îi tratezi aproape ca pe sclavi și atârnați doar la banii care vin de la Primărie, nu mai bine 3-4 sute de bine policalificați, cu care pot presta și servicii serioase, pe la privați, să mă știe lumea cale de 3-4 județe? A, dar apoi de unde mai iau eu niște nătângi să-i trimit în campanie să lipească afișe, să împrăștie flyere prin cutii poștale?… Haideți că mai știm și noi una, alta…

          • Pe tine nu te-a intrebat nimeni, nimic.
            Altfel, daca tot mnanci ceva pe aici: „Haideți că mai știm și noi una, alta…” – santajul si tainuirea sunt pedepsite de codul penal.

          • Mihai ANGHELUȚĂ, Jr.

            Zău? Pentru „pedepsire”, cum spuneți, întâi ar trebui dovedite, și șantajul, și tăinuirea.
            Doi, chiar dacă avem unele informații din surse pe care, evident nu le facem publice, nu înseamnă că au și toate elemenetele constitutive pentru a putea fi puse într-o sesizare, fie și in rem doar.
            Trei, de unde știți că nu și există un dosar ai cărui „cercetași” stau (cu fundul) pe mâini cum se spune – în cazul altei societăți publice locale – cu niște sute de angajați care n-au trecut pe la serviciu, fiind evident angajați ca recompensă de partid?… Dragnea, cu două angajate doar, era mic copil!
            Însă, vorba aia – DNA Galați doarme – n-am scos-o noi…
            (ce se mai atacă unii când le scoți în față adevăruri evidente, bazate pe logică! 🙂 )

  • Conform COR – 961302 – lucrator pentru salubrizare spatii verzi.

  • A aparut securistul de serviciu – nu l-a intrebat nimeni, nimic. Baga strambe cu „alte firme”, desi nu vb decat de GU, baga o stramba cu DNA – desi discutia era despre cu totul altceva, se incurca in declaratii (desi afirma ca el stie diverse chestii, o baga pe aia ca trebuie dovedit lucrul asta) etc. Cred, totusi, ca e vorba de mascariciul de serviciu al celor cu ochi albastri, ca aia nu primeau retardati… Cred ca e doar un sinistru frustat, atata tot.

  • Mihai ANGHELUȚĂ, Jr.

    „abc”, cred c-ai șanse mari să ajungi la xyz, undeva pe la coșul de gunoi. Deci, pe scurt: doar încă o acuzĂ nedovedită, gen „securist de serviciu”, măscărici al celor cu ochi albaștri” etc. și ai zburat din comentarii. Block adică, de la prima abatere, fără preaviz. Numără…

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu