1000 dintre sclavii Arcelor Mittal vor oleacă de demnitate

In AltaTara?, National

Strict tehnic, s-a încheiat şi runda de joi a negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă. Evident, fără vreun rezultat notabil. Cum orice negociere între stăpâni și sclavi nu poate avea loc decât în condiții de dictat și umilire, unora dintre acești sclavi le-a sărit muștarul pentru a cincea zi consecutiv. Spontan sau nu, a avut loc încă o repriză de răscoală la Poarta Combinatului.

Salariații aveau de arătat celor care vroiau să le asculte nemulțumirile mesaje de genul: „Cerem creștere salarială reală, nu din condei”, „Nu minim pe economie, vrem salariu de siderurgie”, „Muncim în siderurgie, nu la frizerie”, „Tu vrei calitate, eu vreau demnitate”, „Arcelor Mittal, numărul 1 în sclavie”,„Mereu la datorie, plătit cu minim pe economie”.

Vasile Crişan, purtător de cuvânt şi secretar general al Sindicatului Siderurgistul AMG (șef sindical care nu stă de vorbă decât cu Viața liberă) a transmis celor 1000 de „sclavi” nervoși adunați la Poarta combinatului că oferta salarială a administraţiei ArcelorMittal a fost modificată, renunţându-se la intenţia introducerii sporului de condiţii grele în salariul de bază. „Am refuzat şi această ofertă, care este tot departe de ceea ce solicităm noi”.

Și Dorian Dumirescu are de comunicat, tot prin intermediarul oficial, Viața liberă: „ArcelorMittal Galați își reafirmă angajamentul de a continua dialogul cu partenerii sociali, în cadrul legal. Oferta noastră, actualizată astăzi, reprezintă un complex de îmbunătățiri financiare care cumulează o mărire generală a veniturilor salariaților de până la 28%, în două etape, pentru cele mai mici salarii. Compania își manifestă încrederea că numai într-o atmosferă calmă și responsabilă se va putea găsi o soluție sustenabilă, în beneficiul tuturor părților”.

Vineri, la ora 12,00, este programată ultima întâlnire din cadrul negocierilor pentru CCM dintre sindicat şi administraţie. Părțile nu vor ajunge la o înțelegere convenabilă, dar declanşarea conflictului de interese pe platforma siderurgică – fluturat de liderii de mucava ai sindicatului galben „reprezentativ” Siderurgistul AMG – nu va avea loc.

Administraţia combinatului a oferit deocamdată o creştere salarială de cel mult 100 de lei şi introducerea în salariu a sporului de 20% pentru condiţii grele, pe lângă cele 20 de procente rezultate din transferarea obligaţiilor fiscale de la angajator la angajat. „Siderurgistul” cere o majorare salarială de 350 de lei.

Serviciile de dezinformări și diversiuni ale administrației Combinatului

prin cei doi executanți de ordine români, Mihaela Crăciun, șef department Resurse Umane și Dorian Dumitrescu, șef Departament Comunicare, au răspândit zvonul cum că răscoala de cinci zile a sclavilor de la Combinatul AMG ar fi ghidonată de liderii de la sindicatul Solidaritatea. Într-o scrisoare oficială, Gheorghe Tiber a răspuns insinuărilor diversioniste, spunând că nu face acțiuni sindicale decât transparent și asumat.  Răscoala la care participă inevitabil și membri ai Solidaritatea este opera politicii meschine, dusă de conducerea AMG față de salariații din categoriile muncitori, maiștri și TESA medie, considerați sclavi pe plantație, cu regim net inferior salariaților din categoria TESA conducere, cu au salarii și venituri exagerate.

În scrisoarea de avertisment semnată de Mihaela Crăciun, se vorbea despre „expunerea” riscantă la sancțiuni a protestatarilor care participă la protestul spontan de joi, 25 ianuarie , de la Poarta Est intrare în Combinat. Cum că legea adunărilor publice interzice protestele spontane „în imediata apropiere a unităților economice cu instalații, utilaje sau mașini, cu grad ridicat de pericol în exploatare”.  

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu