Le-am numărat! Doar jumătate din iluminatul festiv contractat se află pe stâlpi | FOTO ȘI VIDEO

In Actual, BugeTun, Local

Tânăra speranță a politicii pesediste, Ionuț Florin Pucheanu, dovedește că nu degeaba a ajuns primarul Galațiului. Tunurile date de înaintașii săi sunt continuate cu și mai mare nerușinare.

Mai țineți minte cum în ultimele luni de mandat ale lui Nicolae se asfalta un pachet de șase străzi cu 90% mai scump pe kilometru chiar în preajma alegerilor? Dar paranghelia de Sărbători din primul an de mandat al lui Marius Stan, care a costat 1 milion de euro deși nu valora nici 500 de mii?

Dar măcar, atunci când Stan a dat 500 de mii de euro pe iluminatul festiv, s-a mai cunoscut ceva. Au rămas niște fotografii îndelung photoshopate la care să se uite fanii Oțelului rămași cu ochii-n soare.

Pe când, sub Pucheanu, iluminatul festiv e aproape la fel de scump, dar mai are și aspectul unei glume proaste, triste și întunecate.

Scump ca la Stan și sărac ca la Nicolae

Iluminatul festiv din acest an trebuia să fie așa cum vedeți caietul de sarcini publicat pe SEAP din care am extras paginile relevante de mai jos.

Probabil că nu și-a imaginat nimeni, nici primarul sau oamenii lui, dar nici contractorul, că cineva va sta să numere câte instalații s-au pus pe stâlpii Galațiului din cei 400 de mii de euro sacrificați din taxele și impozitele gălățenilor. Io-te că pe noi ne-a mânat curiozitatea!

Le puteți însă număra dumneavoastră, gălățenii, în zonele în care locuiți, când mai ieșiți la plimbare și vreți să nu mai stați doar cu ochii-n pământ, ca sclavii buni doar să plătească fără să ceară socoteală.

Și grăbiți-vă să le numărați dacă chiar vă pasă, fiindcă sigur DNA-ul, Curtea de Conturi și alte instituții – plătite și ele cu bani grei – se vor face că n-au avut timp să le numere până pe 10 ianuarie 2018, când vor fi strânse de pe stâlpi.

Noi am constatat, pe principalele bulevarde și străzi, că nici măcar jumătate din cele contractate nu s-au montat.

Lista rușinii de iluminat hoțesc girată de administrația Pucheanu

Pe strada Brăilei, între Inelul de Rocadă și bd. George Coșbuc, sunt 16 traversări în loc de 36. Și, în continuare, până în Domnească, alte 23 de traversări în loc de 51.

Pe Prelungirea Brăilei, de la Inelul de Rocadă până la cimitirul Sf. Lazăr, sunt 16 traversări în loc de 30.În continuare, până în Centură, sunt doar 6 panouri pe stâlpi. În loc de 13.

Tot pe Brăilei, între Inelul de Rocadă și strada Frunzei, sunt doar 12 traversări în loc de 25, iar în continuare, până în bd. Oțelarilor, doar 18 în loc de 35.

Pe Siderurgiștilor, vizibil cu ochiul liber, din Inelul de Rocadă până în Gh. Asachi sunt doar 6 traversări în loc de 11.

Tot pe Siderurgiștilor, din Gh. Asachi până în Piața Energiei, sunt 36 de panouri pe stâlpi în loc de 76, iar pe 1 Decembrie 1918, din Piața Energiei până în micro 40, maxim 35. În loc de 69.

Pe Traian Vuia, la „săracii” din Aviației, au mai ajuns doar 20 de panouri pe stâlpi în loc de 42, iar pe Henri Coandă sunt doar 25 în loc de cele 52 asumate prin caietul de sarcini și contract. Probabil și deja plătite.

Pe bulevardul George Coșbuc, între Brăilei și Basarabiei, am numărat doar 24 de traversări în loc de 50.

Pe bulevardul Cloșca sunt doar 19 panouri din 50 (așa hoție!), iar pe Marii Uniri (Faleza Superioară) sunt cam 45. În loc de 100.

Revenind în centrul Galațiului, pe Domnească, între Brăilei și Basarabiei, am numărat doar 22 de traversări în loc de 41. A 13-a este fix la Primărie, cu „La Mulți Ani!”. Sperăm cu executare.

Pe strada Nicolae Bălcescu, între Gării și Brăilei, sunt doar 19 panouri în loc de 38, iar pe Gării doar 6 din 12.

Pe bulevardul Dunărea sunt doar 17 panouri din cele 36 declarate, iar pe Oțelarilor 50 din 96. De fapt, e vorba doar niște caricaturi anemice care se confundă cu iluminatul public obișnuit.

Pe strada Stadionului s-au mai îndurat să pună doar 17 panouri de stâlp din cele 36 declarate, iar pe strada Săvinești (Uzina de Apă), doar 10 din cele 22 contractate.

Exemplu despre cum se fură și de la copii

Nici măcar în parcurile pentru copii nu s-au putut abține. Mergeți dvs. și numărați cei zece copaci împodobiți în Orășelul Copiiilor. Noi am găsit doar cinci.

În Parcul Viva, acum doi ani, când am împodobit cu Asociația Mișcarea pentru Implicare Civică părculețul pentru a face măcar o zare de lumină în orașul lăsat neîmpodobit de supăratul pe oraș Marius Stan, noi nu ne-am permis să împodobim pergolele din trei în trei. Și am strâns bănuț cu bănuț, din propriile buzunare, ba chiar și o donație în nume personal de la directorul Ecosal, pe atunci, Ionuț Pucheanu. Deh, atunci trebuia să arate că el va fi mai milos decât fostul fundaș ajuns edil-șef…

Astăzi, din 400 de mii de euro, firmele contractate de acum alesul primar Pucheanu n-au găsit mai mulți bani decât o biată asociație cu cinci membri ca să nu împodobească pergolele cum vedeți în ilustrația din capul articolului.

Noi nu spunem că Galațiul n-a fost împodobit festiv anul acesta. Dar nici nu putem accepta prețul umflat cu nesimțire într-un oraș unde oamenilor nu li se poate da o cană de apă la robinet și stau cu bidoanele după cisterna firmei Consiliului Local care face profituri de milioane din apă chioară.

Practic, ca să păstrăm registrul, anul acesta, gălățenii au plătit iluminatul festiv ca și cum ar plăti apa de la robinet la preț de apă minerală. Dac-ați putea alege, ați cumpăra așa ceva?

Și ca să n-avem vorbe la proces, mai jos aveți doar două din mărturiile video ale documentării noastre. Noi am avut să suficientă răbdare să înregistrăm pe camera de bord toate traseele verificate. Deci, pentru cine vrea probele la dosar, cu mare drag!

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu